Ξεκίνησε η μεταφορά της γραμμής παραγωγής της «Σαράντης» στα Οινόφυτα

Ξεκίνησε η μεταφορά της γραμμής παραγωγής της «Σαράντης» στα Οινόφυτα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφοράς της γραμμής παραγωγής της «Γρ. Σαράντης» από το Βουκουρέστι στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την «Κ» οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, με σκοπό να επαναλειτουργήσει η μονάδα, συνολικής επένδυσης 1 εκατ. ευρώ, και η οποία θα δημιουργήσει αρχικά 20 νέες θέσεις εργασίας.

Καλλυντικά προϊόντα

Πρόκειται για μονάδα παραγωγής προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας (κρέμες) Elmiplant, BIOTEN, Κolastyna.

Μέσω της κίνησης αυτής, επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στην παραγωγή περίπου πέντε εκατομμύρια τεμάχια, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 0,5 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση. Ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 10,81 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Ομιλος Σαράντη το εννεάμηνο του 2013 έναντι κερδών 6,78 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 59,41%. Η θετική πορεία του ομίλου αποδίδεται στη βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο περιθώριο μεικτού κέρδους, το οποίο αυξήθηκε σε 49,48% από 47,51% το αντίστοιχο εννεάμηνο πέρυσι λόγω ευνοϊκότερων συμφωνιών προμήθειας υλών και υπηρεσιών. Επίσης, βελτιώθηκε ο έλεγχος στις λειτουργικές δαπάνες, όπως και η ταμειακή ευχέρεια του ομίλου, που του επιτρέπει να αυτοχρηματοδοτεί τις δραστηριότητες και τα επενδυτικά του πλάνα, υποστηρίζοντας παράλληλα τις συνολικές πωλήσεις.

Στα 171,83 εκατ. οι πωλήσεις

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το φετινό εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 171,83 εκατ. ευρώ. Οι χώρες του εξωτερικού, που αντιπροσωπεύουν το 62% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη της « Γρ. Σαράντης» αντισταθμίζοντας εν μέρει την κατά 3,8% πτώση πωλήσεων της ελληνικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή