Οι ληστές του Διστόμου είχαν «χτυπήσει» και στον Μαραθώνα

Οι ληστές του Διστόμου είχαν «χτυπήσει» και στον Μαραθώνα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου» αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα, την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για τους Γιώργο Πετρακάκο 35 ετών, Σπύρο Δραβίλα 33 ετών και Σπύρο Χριστοδούλου, 44 ετών. Αποτυπώματά τους είχαν βρεθεί στο φουσκωτό σκάφος που είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διαφυγή τους από την παραλία Διστόμου προς το Ξυλόκαστρο. Χθες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των ληστών από τις οποίες προκύπτει συμπερασματικά ότι η ίδια ομάδα κακοποιών που συμμετείχε την 22α Αυγούστου στην κινηματογραφική ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας (με λεία 396.000 ευρώ) είχε την 1η Ιουλίου «χτυπήσει» το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα (με λεία 70.000 ευρώ). Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι Δραβίλας και Χριστοδούλου εμφανίζονται με βεβαιότητα στις δημοσιοποιηθείσες φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας των τραπεζών σε Δίστομο και Μαραθώνα, ενώ ο Γιώργος Πετρακάκος, που ταυτοποιήθηκε ως συμμετέχων στη ληστεία του Διστόμου, πιθανολογείται ότι ήταν παρών και στον Μαραθώνα, δίχως ωστόσο αυτό να προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα.

Επιπλέον, χθες ανακοινώθηκε συμπληρωματικά ότι δακτυλικά αποτυπώματα των Πετρακάκου, Δραβίλα και Χριστοδούλου ανιχνεύτηκαν σε κρησφύγετο που είχε εντοπίσει και ερευνήσει η Αστυνομία στη Νέα Μάκρη, τη 10η Σεπτεμβρίου. Το εν λόγω σπίτι φέρεται να είχε μισθώσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο 33χρονος Σπύρος Δραβίλας. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανίχνευσαν στο εσωτερικό του δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα των Δραβίλα, Χριστοδούλου, Πετρακάκου, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία κορυφαίου αξιωματικού στην «Κ», στο εσωτερικό της μονοκατοικίας έχουν βρεθεί «εκμεταλλεύσιμα αποτυπώματα δύο ακόμα ατόμων που όμως δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί». Πάντως, η ίδια πηγή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το εν λόγω σπίτι (βρίσκεται στην οδό Ρούμελης) είχε επισκεφθεί ο καταδικασθείς σε 50ετή κάθειρξη Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος είχε λάβει μέρος μαζί με τους «ληστές του Διστόμου» σε ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ» στο φύλλο της 29ης Αυγούστου, στην ίδια ομάδα κακοποιών αποδίδονται και οι ληστείες σε Σαρωνίδα και Συκούριο.

Ενδεικτικά, ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες στη ληστεία της 8ης Αυγούστου στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στη Σαρωνίδα. Ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός είχε δηλώσει στην «Κ» ότι «η συμμετοχή του Σπύρου Χριστοδούλου στη ληστεία αποδεικνύεται εργαστηριακά», δίχως να διευκρινίσει εάν η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της δακτυλικό ή γενετικό αποτύπωμα του καταζητούμενου ληστή. Η λεία της συγκεκριμένης ληστείας ήταν μόλις 3.300 ευρώ καθώς οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Στην ίδια ομάδα δραστών αποδίδεται και η ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο την Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή