Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – νεκρός οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – νεκρός οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών έπεσε άνδρας 63 ετών, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στο ίδιο όχημα επέβαινε, κατά την Αστυνομία, η κουνιάδα του, 64 ετών, η οποία μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο δρόμο είχε διακοπεί αρκετές ώρες νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο υπήρχε κατάλληλη σήμανση προειδοποίησης των οδηγών.

Την ίδια ώρα, προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ταχύτητα των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Εξάλλου, κλειστοί λόγω υπερχείλισης χειμάρρων παραμένουν τις τελευταίες ώρες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σ΄ολόκληρο το νομό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εκτός από την παραπάνω επαρχιακή οδό που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ηρακλείου, όπως επίσης στη δημοτική οδό Λαγκαδά – Ασσήρου. Επίσης, εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στην 8η οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δημοτική οδό από Ταγαράδες προς Θέρμη και λόγω της υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στη Θέρμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Μ. Αλεξάνδρου.

Εξάλλου, λόγω της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους ακόλουθους δημοτικούς δρόμους: Πεντάλοφος-Βουστάσια, Πεντάλοφος-Φιλαδέλφεια και Σίνδος-Βιολογικός Καθαρισμός. Ακόμη, στο Μελισσουργό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού – Στανού – Αρναίας Χαλκιδικής.

Διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν και σε σημεία επαρχιακών δρόμων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου τα οχήματα κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Στο Κιλκίς, στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Κιλκίς – Μελανθίου, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχιακής οδού Αργυρούπολης – Σεβαστού και στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών – Γαλλικού.

Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία διεκόπη στα παρακάτω σημεία: στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας, στην 1η είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Βραστάμων, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γοματίου – Ιερισσού, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας -Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η στάθμη του ποταμού Έβρου, γεγονός που κρατά σε ετοιμότητα και επιφυλακή όλες τις αρμόδιες, εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με στόχο την αποτροπή του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων σε κατοικημένες περιοχές.

Η στάθμη του ποταμού έχει σταθεροποιηθεί στο βόρειο τμήμα, αλλά στο νότιο έχει αγγίξει τα 6,30 μέτρα (στο σταθμό μέτρησης Πετάλου), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων παρακολουθούν και ελέγχουν την αντοχή των αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου και παρεμβαίνουν – όταν και εάν κριθεί αναγκαίο – για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, εκτιμάται ότι περισσότερα από 60.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει (από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου – άνοιγμα θυροφραγμάτων).

Χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπου σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.400 μέτρων, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στις πόλεις της Περιφέρειας είναι αισθητή σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα. Στις 10 το πρωί, το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειχνε 2 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα, στην Καστοριά, την Κοζάνη και τα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημεία όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, είναι τα εξής: από το 15ο έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 20ό έως το 30ό χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία στο υπόλοιπο ορεινό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή