Ευρυτανία: Τα πάντα για το Καρπενήσι

Ευρυτανία: Τα πάντα για το Καρπενήσι

12' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πόλη που καλλωπίζεται, κοντινά χωριά που αναπτύσσονται, φιλόξενοι ξενώνες, ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα, δραστηριότητες στη φύση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ορεινή εξόρμηση στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας – την πρώτη της φετινής χρονιάς;

Βουνά, βουνά, βουνά. Κορυφές, ορθοπλαγιές, αλλεπάλληλες πτυχές, φαράγγια, γκρεμοί, σάρες. Και νερά ορμητικά. Ποτάμια, χείμαρροι, καταρράκτες, λίμνες. Πλατάνια και έλατα.

Αν ακούσεις πως εδώ θα βρεις μια νέα Αράχωβα, μην το πιστέψεις. Στην Ευρυτανία απόλυτος κυρίαρχος ήταν, είναι, και θα είναι η φύση. Γι’ αυτό φτάνεις έως εδώ. Για τις συγκλονιστικές διαδρομές, τα μοναδικά μονοπάτια και το επιβλητικό τοπίο που θα θυμάσαι όσο ζεις.

Βίοι παράλληλοι: οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου που χουχουλιάζουν μπροστά στα τζάκια πίνοντας ζεστά ροφήματα, οι νέοι που ρίχνουν ποιοτικά θεμέλια τουρισμού ανοίγοντας μονοπάτια και στήνοντας επιχειρήσεις αξιώσεων, οι ορεσίβιοι παππούδες στα παλιά καφενεία με την ξυλόσομπα, που κερνούν το τοπικό μούρο των 40-60 βαθμών ψελλίζοντας τραγούδια της τάβλας και μιλώντας ακόμη για τον Αρη Βελουχιώτη και την Αντίσταση.

Το ίδιο το Καρπενήσι δεν φημίζεται για την ομορφιά του. Μια ατέλειωτη κεραμοσκεπή ανάμεσα στα έλατα από ψηλά, μια τσιμεντούπολη από χαμηλά. Καλλωπίστηκε πρόσφατα, όμως, καθώς πλακοστρώθηκαν οι κεντρικότεροι δρόμοι του και μαζί με την πλατεία σαν να άλλαξε όλη η ατμόσφαιρά του. Κοίτα να δεις τι κάνουν δύο πεζόδρομοι! Φημίζεται, πάντως, για τη νυχτερινή ζωή του και πάνω απ’ όλα για τη φύση που το περιβάλλει: στα πόδια του επιβλητικού όρους Βελούχι, το οποίο έχει και πεζοπορικές/ορειβατικές διαδρομές, και το χιονοδρομικό κέντρο, και μια άγνωστη λίμνη αλπικού τύπου, η οποία όμως προσεγγίζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κοντά στο Καρπενήσι βρίσκεται και το περίφημο Κεφαλόβρυσο. Οι πηγές και ένα υπέροχο πλατανοδάσος που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Κλασική και υπέροχη διαδρομή, πάντως, είναι εκείνη που οδηγεί στον Προυσό, διασχίζοντας την περιοχή της Ποταμιάς: 32 χιλιόμετρα μαγείας πλάι στον ποταμό Καρπενησιώτη και ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα και Καλιακούδα.

Πορεία στην Ποταμιά

Μια χούφτα χωριά κρέμονται από τις πλαγιές των δύο βουνών που στριμώχνουν τον Καρπενησιώτη. Δεν είναι αυτό που λέμε παραδοσιακοί οικισμοί, μα κανένα πρόβλημα. Και βόλτα κάνεις, και εξαιρετικές ταβέρνες βρίσκεις, και καλούς ξενώνες. Ωραιότερα είναι οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο Χωριό και το Παλιό Μικρό Χωριό. Το πρώτο είχε την τύχη να μπει στο πρόγραμμα του ΕΟΤ το ’75, βάσει της ιδέας του αρχιτέκτονα Αρη Κωνσταντινίδη, και να αναστηλωθεί για να στεγάσει τουριστικά καταλύματα. Ο Κώστας Λάπας ανέλαβε μετά να διατηρήσει την πέτρινη εικόνα, με τον πρώτο ξενώνα της Ποταμιάς να στρώνει το έδαφος για τη σημερινή ανάπτυξη. Ανάμεσα στα κτίρια είναι και το παλιό σχολείο του χωριού, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης σήμερα, με φωτογραφίες του μεγάλου φωτογράφου Σπύρου Μελετζή και αποκόμματα εφημερίδων να θυμίζουν πως εδώ συστήθηκε το 1944 η Κυβέρνηση του Βουνού.

Το Μεγάλο Χωριό, από την άλλη, διατηρήθηκε πέτρινο και όμορφο χάρη στα εκπατρισμένα τέκνα του. Οχι πως δεν υπάρχουν και εδώ αλλοιώσεις. Από τα πιο τουριστικά, πάντως, σήμερα, με δύο ωραία μονοπάτια (στο Κεφαλόβρυσο και προς τον Γαύρο) και ένα αξιόλογο λαογραφικό μουσείο.

Στην απέναντι πλαγιά βρίσκονται το Παλιό και το Νέο Μικρό Χωριό. Το Νέο φτιάχτηκε όταν το ’63 έγινε μια φοβερή κατολίσθηση που σκότωσε 13 ανθρώπους. Στο Παλιό, βέβαια, είναι ωραία για βόλτα. Στην είσοδό του έχει δημιουργηθεί και μια μικρή λίμνη, ενώ από τον Αη Σώστη η θέα είναι αξεπέραστη. Τα υπόλοιπα χωριά εντυπωσιάζουν κυρίως με τα ονόματά τους: Κλαυσί, Βουτύρο, Νόστιμο, Γαύρος. Από όλα αξίζει να περάσετε, για να εντοπίσετε πέτρινα γεφύρια, για κουβεντολόι στους καφενέδες, καλό φαγητό, αγνάντι.

Μετά η διαδρομή απογειώνεται! Τα βουνά ψηλώνουν, ο δρόμος ελίσσεται πλάι στο ποτάμι μαζί με την πρωινή ομίχλη· κάποτε στριμώχνεται στο φαράγγι Κλειδί, όπου περνάς κάτω από ένα βράχινο στέγαστρο, τόσο εντυπωσιακό, που ασυναίσθητα σκύβεις· αργότερα, η κοιλάδα ανοίγει, ο Καρπενησιώτης συναντά τον Κρικελλοπόταμο και γεννούν τον Τρικεριώτη.

Στον Προυσό βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας, σε ένα μεγαλειώδες τοπίο μέσα στη χαράδρα. Χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο το χρόνο με τα πούλμαν για τη θαυματουργή εικόνα, που θεωρείται ότι έφτασε μόνη της εδώ από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Στη διαδρομή, μάλιστα, θα δείτε και το σημείο με τα αφιερώματα, απ’ όπου φέρεται ότι πέρασε αφήνοντας τα «πατήματά» της στο βράχο. Και καθώς το μοναστήρι επεκτείνεται… αναιδώς στο τοπίο, αξίζει να φτάσετε έως εδώ και για το αλλαντοποιείο Στρεμμένου, όπου φτιάχνεται ένα εξαιρετικό προσούτο. Ο ίδιος ο Στρεμμένος που το δημιούργησε δεν είναι πια εδώ, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης διατηρεί συνταγή και ποιότητα αναλλοίωτα.   

Οι περισσότεροι επισκέπτες κάπου εδώ τραβάνε χειρόφρενο και επιστρέφουν στο Καρπενήσι. Για κάποιους άλλους, όμως, από εδώ αρχίζουν τα… ωραία: το 20λεπτο μονοπάτι για τη Μαύρη Σπηλιά με τους καταρράκτες έξω από τον Προυσό ή οι χωμάτινες διαδρομές γύρω από τη Ροσκά, από όπου ξεκινά το συγκλονιστικό φαράγγι Πανταβρέχι. Αλλά και σε όλη τη διαδρομή, αν αφήσετε πίσω τα χωριά (εφόσον οι δρόμοι είναι ανοιχτοί από τα χιόνια), θα καταλάβετε ακόμη καλύτερα τι σημαίνει Ευρυτανία. Μιλάμε για ασύλληπτα τοπία (εξαιρετική η διαδρομή από το Κλαυσί ή το Μεγάλο Χωριό προς το καταφύγιο της Καλιακούδας, το Μουζίλο και το Συγκρέλλο).

Εδώ αξίζει, πάντως, και να περπατήσετε. Οι πεζοπορίες είναι πραγματικές εμπειρίες. Είτε στο διάσημο Πανταβρέχι το καλοκαίρι, είτε στα μονοπάτια των χωριών, είτε ελεύθερα πλάι στον Καρπενησιώτη, πάντα με προσοχή, ειδικά το καταχείμωνο. Τα ωραιότερα μονοπάτια πάντως θα τα βρείτε στον Τόρνο, καθώς οι άνθρωποί του είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και κάνουν σοβαρές και φιλότιμες προσπάθειες να αναδείξουν τον υπέροχο τόπο τους. Καλή σήμανση, ειδικός χάρτης και ένα απίστευτο τοπίο σάς περιμένουν. Στο μονοπάτι των καταρρακτών με τη σπηλιά, στο παλιό πέτρινο γεφύρι, στο Νεραϊδάλωνο, στο μικρό Πανταβρέχι. Επιβλητικά βουνά να υψώνονται από πάνω, πυκνά δάση να σε περιβάλλουν, νερά να τρέχουν από παντού… Κάπως έτσι δεν γεννιούνται οι θρύλοι; Κι από αυτούς η Ευρυτανία έχει μπόλικους!

Δραστηριότητες

> Για rafting, canyoning, οργανωμένες πεζοπορίες, mountain bike και άλλες δραστηριότητες απευθυνθείτε στην Trekking Hellas Ευρυτανίας (22370-25.940, 6978-187.863, www.trekking.gr) και την Ευ Ζην (22370-80.150, 6945-396.808, www.active.com.gr).

> Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στο Βελούχι (22370-21.112, www.velouxi.gr) και διαθέτει 18 πίστες σκι, μία πίστα snowboard και 4 off piste διαδρομές.

> Για τα μονοπάτια του Τόρνου αναζητήστε τον τοπικό χάρτη ή επικοινωνήστε με τον Γεράσιμο Παλαιό (6944-151.508).

> Για τα παιδιά υπάρχουν δύο υπέροχοι χώροι δραστηριοτήτων: το Salοon (22370-24.606, www.saloonpark.gr), με πύργο αναρρίχησης, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα, ιππασία κ.ά., και το ολοκαίνουργιο πάρκο Karavaki (22370-24.614, www.ninemia.gr/park), εντός του ξενώνα Ninemia bungalows resort, στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Καρπενησίου – Προυσού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο πάρκο, όπου θεωρήματα και νόμοι των θετικών επιστημών συναντούν  την πρακτική εφαρμογή τους μέσα από εντυπωσιακά διαδραστικά παιχνίδια. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως όλα είναι κατασκευασμένα από καθημερινά υλικά, αποδεικνύοντας πως η Φυσική είναι δίπλα μας. Ο κοχλίας και το πολύσπαστο του Αρχιμήδη, η αρχή διατήρησης της στροφορμής, η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και ένα σωρό ακόμη φαινόμενα παίρνουν σάρκα και οστά και πλαισιώνονται από ωραία παιχνίδια, όπως λαβύρινθο, εναέριο πέρασμα, τραμπολίνο κ.ά. Τμήμα ανακύκλωσης, φάρμα με ζώα και αθλητικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν την απόλυτα εκπαιδευτική και συνάμα διασκεδαστική εμπειρία.

Μετάβαση

Το Καρπενήσι απέχει 290 χλμ. από την Αθήνα και 370 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η απόσταση από τη Λαμία, όπου εγκαταλείπεται η εθνική οδός, δεν ξεπερνά τα 75 χλμ., ωστόσο το τελευταίο κομμάτι που περιλαμβάνει και τη σήραγγα του Τυμφρηστού είναι γεμάτο στροφές και το χειμώνα πάγο.  

Διαμονή

Ninemia bungalows resort (7ο χλμ. εθνικής οδού Καρπενησίου – Προυσού, 22370-24.614, 6944-841.493, www.ninemia.gr). Bungalow, μεζονέτα, σουίτα ή απλό δωμάτιο: ό,τι κι αν επιλέξετε για τη διαμονή σας θα σας μείνει αξέχαστο, καθώς όλα είναι καλόγουστα διακοσμημένα, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, κουζινάκι, τζάκι και κάποια με jacuzzi και φροντισμένα έτσι ώστε να νιώθεις σαν να είσαι στο εξοχικό σου. Αυτό που κάνει επίσης τη διαφορά σε αυτόν τον ξενώνα είναι η άψογη, ζεστή φιλοξενία της Ντέμης και του Αντώνη, γνωστών στην περιοχή ως… «οι Μυκονιάτες», και το μεράκι με το οποίο έχουν φτιάξει και λειτουργούν τη μονάδα. Διαθέτει ζεστό σαλόνι με τζάκι, όπου σερβίρεται το σπιτικό πρωινό, φάρμα με διάφορα ζώα, άλογα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις για μπάσκετ και πινγκ πονγκ, ποδήλατα και κυρίως το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πάρκο δραστηριοτήτων Karavaki, το οποίο λειτουργεί στον όμορφο κήπο του και για τους μη ενοίκους. Πώς να μην κερδίζει τις εντυπώσεις; Από 90 ευρώ το δίκλινο και 108 το οικογενειακό, με πρωινό.

Anerada Inn (Μεγάλο Χωριό, 22370-41.479, www.anerada.com.gr). Ρομαντικός ξενώνας με 4 δωμάτια (διαφορετικά μεταξύ τους) και μία σουίτα με country style διακόσμηση και έναν υπέροχο κήπο, το σπίτι του οποίου είναι μια πραγματική βίλα για ακόμη πιο ιδιαίτερη διαμονή. Ρέικι και ρεφλεξολογία μπορούν να γίνουν στο δωμάτιό σας, ενώ στο καθιστικό θα απολαύσετε καλά κρασιά ή ροφήματα. Από 95 ευρώ με πρωινό.  

Forest Suites Hotel (Μεγάλο Χωριό, 22370-41.155, www.forest-suites.gr). Επτά πολυτελείς σουίτες με θέα στο δάσος και στα βουνά. Τα λευκά είδη υπογράφει η Cocomat και τα είδη φροντίδας η Apivita. Τζάκι, ταινιοθήκη, mini bar και δυνατότητα για πρωινό στο δωμάτιο ανάμεσα στις υπηρεσίες. Η Honeymoon suite κλέβει τις εντυπώσεις με το στρογγυλό κρεβάτι και τα τεράστια παράθυρα… μέσα στο δάσος. Από 80 ευρώ με πρωινό.

Αρχοντόπετρα (Μεγάλο Χωριό, 23370-41.100, www.arxontopetra.gr). Καινούργια μονάδα με 8 φινετσάτες σουίτες που φέρουν ονόματα των ψηλότερων κορυφών της περιοχής, διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις και τζάκι και είναι διακοσμημένες με κομψά έπιπλα και υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις. Από 95 ευρώ οι σουίτες και από 65 ευρώ τα δίκλινα δωμάτια.

Μαγεμένο Βουνό (Κλαυσί, 22370-21.327, magemenovouno.gr). Πέτρα, ξύλο και καλόγουστα υφάσματα σε παλ τόνους ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν απίθανη διαμονή σε διαμερίσματα και σουίτες με τζάκι, θέα στα βουνά και όλες τις σύγχρονες παροχές. Διατίθενται επίσης ποδήλατα για εξορμήσεις, ενώ το πρωινό αποτελείται από σπιτικές λιχουδιές. Από 100 ευρώ με πρωινό.

Ονειρόπετρα (Καρπενήσι, Θέση Αμπλας, 22370-21.112, www.oniropetra.gr). Καινούργια μονάδα σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη, όπου συνδυάζονται άψογα το σύγχρονο ντιζάιν με διακριτικές ρουστίκ πινελιές, όπως οι κορμοί δέντρων σε διακοσμητικές χρήσεις και οι φλοκάτες. Διαθέτει σουίτες τεσσάρων τύπων με θέα στο Bελούχι, όλες πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονες ανέσεις και μικρή κουζίνα (κάποιες διαθέτουν και τζάκι). Στους χώρους του λειτουργούν επίσης εστιατόριο, καφέ – μπαρ, παιδότοπος, αίθουσα συνεδρίων, γυμναστήριο και μία εξωτερική σάουνα δίπλα στο ποτάμι. Από 109 ευρώ με πρωινό.

The view village (Καρπενήσι, Θέση Μύλοι, Τ/22370-80.600, www.theviewvillage.gr). Ξενοδοχείο του… κουτιού, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στα 1.200 υψόμετρο, με θέα την πόλη και το πανόραμα των βουνοκορφών. Τρία αυτόνομα διαμερίσματα καλοφτιαγμένα, ευχάριστα διακοσμημένα, με σύγχρονες παροχές, τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Λειτουργεί αποκλειστικά με σύστημα γεωθερμίας και διαθέτει καφέ – μπαρ, εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με θέα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα υδροθεραπείας με καταρράκτη νερού, θάλαμο χρωματοθεραπείας και χαμάμ. Από 180 ευρώ με πρωινό στο δωμάτιο.

Εποχές (Κορυσχάδες, Τ/ 22370-23675). Τρία πέτρινα αρχοντικά του 18ου-19ου αιώνα και ένα νεόκτιστο συμβολίζουν τις 4 εποχές και λειτουργούν ως αυτόνομοι ξενώνες ιδανικοί για παρέες και οικογένειες. Τα δίκλινα δωμάτια μπορούν να ενοικιαστούν και μεμονωμένα. Διαθέτουν κοινό σαλόνι με τζάκι, άνετους καναπέδες και επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και ανέσεις κανονικού σπιτιού, αφού μεταξύ άλλων έχουν πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, ακόμη και πλυντήριο ρούχων και πιάτων! Από 75 ευρώ τις καθημερινές το δίκλινο δωμάτιο.  

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

Φαγητό

Λουκάνικα, πίτες, πέστροφα, σουφλιμάς (κοντοσούβλι), κυνήγι και γενικώς καλά κρεατικά είναι αυτά που θα δοκιμάσετε στην περιοχή και θα τα συνοδεύσετε με καλό ντόπιο κρασί ή τσίπουρο ή μούρο (το τελευταίο είναι ιδιαίτερα δυνατό και δυσεύρετο). Εξαιρετική ταβέρνα εδώ και πολλά χρόνια είναι το Χωριάτικο (22370-41.257, www.tohoriatiko.gr) στο Νέο Μικρό Χωριό, με σούβλες, απίθανη χορτόπιτα και τσαλαφούτι, αλλά και μαγειρευτά που μένουν αξέχαστα -από το κατσικάκι λεμονάτο μέχρι τη φημισμένη γίδα βραστή-, τα οποία σερβίρονται σε μια ωραία ρουστίκ σάλα με τζάκι. Στο Παλιό Μικρό Χωριό θα βρείτε την Κυρά Μαρία (22370-41.221) εντός του ξενώνα Χελιδόνα, με μαγειρευτά και ψητά. Δύο πολύ «δυνατές» μαγείρισσες σας περιμένουν και στο Κλαυσί, η Φρειδερίκη (22370-23.223) για εξαιρετικά μαγειρεμένο κυνήγι (ζαρκάδι και αγριογούρουνο γίνονται λουκούμι) και η Βασιλική στο Στέκι (22370-21.215) για διάσημους λαχανοντολμάδες και πολλές ακόμη νοστιμιές.

Στο Μεγάλο Χωριό ο Θανάσης (22370-41.213) και η σύζυγός του Βαγγελιώ θα σας περιποιηθούν με το παραπάνω, ενώ στον Γαύρο θα πάτε στο Πέταλο (22370-41.487), κλασική αξία στην περιοχή, για καλοψημένα κρέατα και σούβλες, ποικιλία νόστιμων ορεκτικών και εκλεκτά μαγειρευτά. Στο Σπίτι του ψαρά (22370-41.202) θα δοκιμάσετε κρεατικά αλλά και την τοπική πέστροφα στη σχάρα ή την τοπική συνταγή στο τηγάνι με βούτυρο, στη Λαδόκολλα κρέατα στη σούβλα και στο Χάνι (22370-41.501) νόστιμα μαγειρευτά.

Επάνω στο δρόμο, λίγο πριν από τη διασταύρωση για Μικρό και Μεγάλο Χωριό, θα βρείτε την ταβέρνα Μεσοστράτι (Τ/22370-41.118), όπου σας φροντίζει πλέον μια φημισμένη μαγείρισσα από το Κρίκελλο, η Αντιγόνη. Στο Βουτύρο, Το Μαγαζάκι του 1905 (22370-25.740) σερβίρει πολίτικες γεύσεις, ενώ στους Κορυσχάδες το Villaggio (22370-23.675) προσφέρει μεζέδες για τσίπουρο και κρασί και έχει συχνά ζωντανή ροκ, έντεχνη, ρεμπέτικη μουσική και έναν ωραίο κήπο για τις ηλιόλουστες μέρες.

Το ίδιο το Καρπενήσι πάσχει από ταβέρνες, με την έννοια πως το καλό φαγητό δεν συνοδεύεται απαραίτητα από συμπαθή χώρο και αντίστροφα. Οι ντόπιοι και οι ορειβάτες που δεν ενδιαφέρονται για την ατμόσφαιρα τρώνε γίδα βραστή και αρνάκι λεμονάτο στο Πανόραμα (22370-25.976) και στο μεζεδοπωλείο Φούφης, στον Ξηριά. Η ταβέρνα της Κυρά Ζωής (22370-22.691) πάντως, επίσης στον Ξηριά, ξεχωρίζει από κάθε άποψη στην πόλη και σερβίρει νόστιμα μαγειρευτά, πίτες και κρέατα στη σούβλα. Καλά θα φάτε και στο Κεφαλόβρυσο (22370-22.755, www.tokefalovriso.gr), έξω από την πόλη, το οποίο σερβίρει μαγειρευτά και πέστροφα από το διπλανό πεστροφοτροφείο. Τέλος, αξίζει να καθίσετε για μεζέδες και τσιπουράκι ή για καφέ και γλυκό στο καινούργιο Βάλσαμο (22370-80.062) στη Ζηνοπούλου, ένα συνεταιριστικό πολιτιστικό καφεμεζεδοπωλείο, όπου διοργανώνονται μουσικές βραδιές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, εκθέσεις τέχνης, παζάρια κ.ά.  

Διασκέδαση

Πολλά τα μπαράκια και τα καφέ στο Καρπενήσι, αφού η πόλη φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της. Εξαιρετικό είναι το Οναρ στην οδό Βραγγιανών με καλοφτιαγμένο, αρχοντικό περιβάλλον, μεγάλη αδυναμία στο malt ουίσκι και καλές ροκ, τζαζ, μπλουζ μουσικές, που δεν παραδίνονται για κανένα λόγο στα ελληνικά. Για χαλαρό καφέ ή ποτό σε ωραίο, παρεΐστικο χώρο, καθίστε στο Senso, στη Ζηνοπούλου. Στο Cinema, στην Αποδήμων Ευρυτάνων, διοργανώνονται και lives, ενώ οι ντόπιοι διασκεδάζουν πολύ και στο μεγάλο club Status, που διοργανώνει πολλά events. Διαχρονική αξία θεωρείται το «αφτεράδικο» Camelot, όπως και το Wild Rose.

Εξω από την πόλη θα συναντήσετε το River Art, τον πολύ ιδιαίτερο χώρο της καλλιτέχνιδος Ζωής Τερζή, για καφέ, ποτό ή φαγητό και εκθέσεις τέχνης.

Στο Μεγάλο Χωριό, πάλι, αξίζει μια στάση στο Καφενείο της Κυρά Παρασκευής, με το γειτονικό μεγαλύτερο αδερφάκι του Ρακόμελο: και στα δύο σερβίρεται το φημισμένο πια γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη, αλλά πρωτοτυπήστε επιλέγοντας το πιο ιδιαίτερο εκμέκ ή πίτες και μεζεδάκια. Κοντά βρίσκεται και το Παραμύθι με ωραίες έντεχνες και ροκ μουσικές, ροφήματα, ποτά, γλυκά και λίγα μεζεδάκια.

Στο Κλαυσί θα βρείτε το χαριτωμένο Καφέ της Χαράς με ροφήματα, γλυκά και ποτά, που διοργανώνει και βραδιές έντεχνης ή λαϊκής μουσικής, και στο Νέο Μικρό Χωριό το Οικείον, που σερβίρει μεγάλη ποικιλία από γλυκά αλλά και κάποια πιάτα.

Discover Greece

Το discovergreece.com είναι ένα βραβευμένο ταξιδιωτικό portal το οποίο προβάλλει προορισμούς και ταξιδιωτικές εμπειρίες για κάθε εποχή σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας το ιδανικό εργαλείο αναζήτησης και ενημέρωσης για κάθε τύπο σύγχρονου ταξιδιώτη. Παράλληλα, προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να σχεδιάσουν το ταξίδι τους χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες αναζήτησης διαμονής, μεταφοράς και περιήγησης, ενώ διαθέτει ειδική ενότητα με εκπτώσεις και οικονομικές προτάσεις διακοπών που έχει εξασφαλίσει το portal σε συνεργασία με κορυφαίους ταξιδιωτικούς εταίρους. Το discovergreece.com είναι διαθέσιμο σε έξι γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Τουρκικά) και η online κοινότητα (Facebook, Twitter, Instagram) με την οποία αλληλεπιδρά καθημερινά αριθμεί πάνω από 650.000 μέλη.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή