Τόσκας για Ρουβίκωνα: Τα μέλη που εισέβαλαν στο υπ. Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν

Τόσκας για Ρουβίκωνα: Τα μέλη που εισέβαλαν στο υπ. Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τοποθετήσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε σήμερα ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν κάνοντας μάλιστα λόγο για «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό».

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Τόσκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι  την ευθύνη για την ασφάλεια στην πύλη του Πενταγώνου έχουν «κάποιοι στρατιωτικοί», όμως φάνηκε να δικαιολογεί την ολιγωρία των φρουρών, λέγοντας ότι οι αντιεξουσιαστές «μπήκαν και βγήκαν άμεσα».

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… », είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τόσκας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη πρακτική σημασία του περιστατικού λέγοντας, ότι εκτός από συμβολική διάσταση «δεν έχει καμία σημασία φοβερή». Το υπουργείο Άμυνας είναι στρατόπεδο όπου εδρεύουν κομβικές υπηρεσίες διοίκησης των ένοπλων δυνάμεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός αντίθετα μίλησε για πολιτική διάσταση, λέγοντας ότι ο «Ρουβίκωνας» έχει καταστεί «εμβληματικό στοιχείο» για την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη. «Και εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε.

Για επεισόδια στα Εξάρχεια 

Αναφερόμενος στα  επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας δικηγόρου στο πόδι, τόνισε πως τέτοιες πράξεις «προσομοιάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα τι επικαλούνται ως πολιτική ταυτότητα». 

«Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Δείχνουν αυτά τα περιστατικά ότι οι πραγματικοί αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις που μάλλον ταιριάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα του τί επικαλούνται», σχολίασε ο κ. Τόσκας, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασή της, επιβεβαίωσε ότι  η κατάστασή της θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για δύο μέρες και ο τραυματισμός είναι σοβαρός.

Τέλος, άφησε αιχμές για τις καταγγελίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάποιοι «δένουν τα χέρια» της Αστυνομίας, λέγοντας ότι είναι «παλιό κόλπο» να γίνεται ένα εσκεμμένος διαχωρισμός ανάμεσα στους αστυνομικούς και την πολιτική ηγεσία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή