Από πυλώνες της ΔΕΗ ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο – Τι λέει το πόρισμα της πυροσβεστικής

Από πυλώνες της ΔΕΗ ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο – Τι λέει το πόρισμα της πυροσβεστικής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο Αττικής και έφτασε μέχρι το Καπανδρίτι κάνοντας στάχτη 25.000 στρέμματα, ξεκίνησε από πυλώνες της ΔΕΗ, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Από τη φωτιά που έκαιγε για πέντε ημέρες την περιοχή, αρκετά σπίτια υπέστησαν μερική η ολική καταστροφή, ενώ καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες και σε ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο εν λόγω πόρισμα ορίζεται ως χώρος έναρξης της πυρκαγιάς περιοχή με δέντρα στον οικισμό του Καλάμου, κοντά στον κεντρικό δρόμο Καπανδριτίου – Αγίων Αποστόλων, που αποδίδεται με σχετική βεβαιότητα στους τοπικούς πυλώνες της ΔΕΗ. Στον φάκελο περιλαμβάνονται και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αλλά και έγγραφα για τη συντήρηση του δικτύου όπως και τις αλλαγές της τάσης του ρεύματος που ζητήθηκαν από τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του πρώην ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Αδριανού Γκουρμπάτση, το ποσοστό των πυρκαγιών που οφείλονται στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι της τάξης του 2%-3%. Όμως θεωρείται ότι στην πράξη ίσως είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού για το 40% των δασικών πυρκαγιών δεν προσδιορίζεται το αίτιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή