Στη Στενή Ευβοίας με το Renault Kadjar

Στη Στενή Ευβοίας με το Renault Kadjar

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το Kadjar είναι το πρώτο crossover της Renault στο C-Segment, διαθέτοντας συμπαγείς διαστάσεις που του χαρίζουν κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και χώρων στην κατηγορία του. Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει turbo μοτέρ βενζίνης και diesel με ισχύ από 110 έως και 130 ίππους. Για το ταξίδι μας μέχρι τη Στενή Ευβοίας επιλέξαμε την diesel έκδοση του Kadjar, με τον 1.500άρη κινητήρα dCi των 110 ίππων ισχύος και 260 Nm ροπής.

 
Ξεκινώντας το ταξίδι με το Renault Kadjar, δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις στοιχεία όπως είναι η υψηλή θέση οδήγησης με την πολύ καλή ορατότητα, οι άνετοι χώροι για έως και 5 ενήλικες επιβάτες, αλλά και ο επίπεδος χώρος αποσκευών των 472 λίτρων, που χωράει όλες τις βαλίτσες. Στην εθνική, το Renault Kadjar κινείται με τονισμένη ασφάλεια, υψηλή ευστάθεια, αλλά και με χαμηλό θόρυβο, καθιστώντας το ταξίδι μια πραγματική απόλαυση.

 
Βγαίνοντας από την εθνική οδό, φτάνουμε μέχρι τη Χαλκίδα και στη συνέχεια ανεβαίνουμε τον δρόμο προς τη Στενή Ευβοίας. Σύμμαχός μας για άλλη μία φορά είναι το Kadjar με τον ροπάτο diesel κινητήρα του, ο οποίος δεν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κινήσει σβέλτα το φορτωμένο μας crossover. Παράλληλα, η ανάρτηση φροντίζει ώστε να διατηρεί τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές σε λογικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη πρόσφυση και αυξάνοντας την παρεχόμενη ασφάλεια.

 
Μέχρι τη Στενή διανύσαμε με το πετρελαιοκίνητο Renault Kadjar 109 χλμ. Το Kadjar φρόντισε για το πολύ άνετο αλλά και οικονομικό ταξίδι μας, με βάση και την εργοστασιακή μέση κατανάλωση των 3,9 λίτρων/100 χλμ.
 
5 Στάσεις στη Στενή Ευβοίας 
 
• Περπατήστε στα στενάκια της Στενής, γευτείτε κρεατικά στη σούβλα στις διάσημες ταβέρνες της (όπως ο «Κισσός», τηλ. 22280-51226, που σερβίρει επίσης ωραιότατα μακαρόνια με μυζήθρα και ντόπιο τυροπιτάρι), καθίστε για γλυκά και καφέ στο «1743» (τηλ. 22280-51134), αναζητήστε τις πεζοπορικές διαδρομές στο Ξηροβούνι και στη Δίρφη και γεμίστε μπουκάλια με νερό από τη βρύση του Γιατρού. Τα Σαββατοκύριακα οι γυναίκες του χωριού στήνουν στον κεντρικό δρόμο πάγκους με τοπικά προϊόντα (ζυμαρικά, μέλι, βότανα κ.ά.), ενώ στο χωριό Καθενοί θα βρείτε το «Μανιταροπωλείο» (τηλ. 22280-71300), με μανιτάρια ιδίας καλλιέργειας και προϊόντα μανιταριών.
• Με αφετηρία τη Στενή φτάστε έως τη Χιλιαδού, σε μία από τις ωραιότερες φιδογυριστές διαδρομές της Ελλάδας (30 χλμ.), γνωστή στους μοτοσικλετιστές, που διοργανώνουν συχνά μονοήμερες αποδράσεις στις στροφές της Δίρφυος.
• Το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου στα 1.150 μ. υψόμετρο προσφέρεται για μία από τις ωραιότερες βόλτες, με χιόνι ή χωρίς. Ο χωματόδρομος 2-3 χλμ. ξεκινά από το διάσελο, σημείο στο οποίο έτσι κι αλλιώς θα σταματήσετε για την υπέροχη θέα. (Καταφύγιο: τηλ. 22210-25655, ΕΟΣ Χαλκίδας: τηλ. 22210-25230).
• Στους Στρόπωνες μπορείτε να σταματήσετε για μια βόλτα στην παλιά νεροτριβή ή να καθίσετε γύρω από την πλατεία για καφέ ή φαγητό (επιλέξτε την ταβέρνα της Κούλας Ρίννη για καλοψημένα ντόπια κρεατικά, τηλ. 22280-25666).
• Η Χιλιαδού μέσα στον χειμώνα εκπέμπει ιδιαίτερη γοητεία. Περπατήστε στη ρεματιά και στην παραλία και οδηγήστε έως το μοναστήρι της Παναγίας του
12ου αιώνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή