Ενα δώρο για τα παιδιά της Μάνδρας, τήρηση μιας παλιάς υπόσχεσης

Ενα δώρο για τα παιδιά της Μάνδρας, τήρηση μιας παλιάς υπόσχεσης

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη του Νοεμβρίου, η Μάνδρα ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας, άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, περιουσίες καταστράφηκαν, μια ολόκληρη μικρή πόλη βρέθηκε να περνά μια τεράστια δοκιμασία, που ακόμα συνεχίζεται. Σε αυτόν τον καθημερινό Γολγοθά που μικροί και μεγάλοι δίνουν τον δικό τους αγώνα επιστροφής στην κανονικότητα, η συμπαράσταση πρέπει να είναι αμέριστη και συνεχής.

Ηδη, από το πρώτο 24ωρο η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή, προσπαθώντας να οργανώσει ένα πρώτο κύμα βοήθειας. Η επικεφαλής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Iδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» μαζί και η σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντρη Αναστασιάδη, που βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα, όχι μόνο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες αλλά έδωσαν και υποσχέσεις.

Τις τήρησαν με συνέπεια. Ηδη, μέσα σε τρεις εβδομάδες από την καταστροφή, η Μotor Oil ανακαίνισε ιδίοις εξόδοις, τον 2ο Παιδικό Σταθμό στη Μάνδρα. Αποκατέστησε όλες τις ζημιές που είχαν προκληθεί, αντικατέστησε τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που είχε καταστραφεί και εξόπλισε ολόκληρο το τμήμα εστίασης του σταθμού. Ετσι, μπόρεσε να λειτουργήσει άμεσα και να ανακουφίσει τους γονείς που δεν είχαν κανένα μέρος να αφήσουν τα παιδιά τους, την ώρα που τα σπίτια τους ήταν ακόμα γεμάτα λάσπη.

Ενα δώρο για τα παιδιά της Μάνδρας, τήρηση μιας παλιάς υπόσχεσης-1

Η δήμαρχος βραβεύει τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την αποκατάσταση του παιδικού σταθμού τον Δεκέμβριο.

Την περασμένη Τρίτη, σε μια χαρούμενη και συγκινητική ατμόσφαιρα, η Aντρη Aναστασιάδη εγκαινίασε την παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας Αττικής, η οποία επίσης είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Η παιδική χαρά ανακαινίστηκε εκ βάθρων χάρη στην πρωτοβουλία της, καθώς διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία μια φιλανθρωπική συναυλία με το έργο του Μάριου Τόκα «Θεογεννήτωρ Μαρία». Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού από τον πατέρα Δημήτριο Μπίλλη και τον εκπρόσωπο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, η δήμαρχος Μάνδρας κ. Ιωάννα Κριεκούκη – που πασχίζει για να συνεφέρει την πόλη της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Αντρη Αναστασιάδη και στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την τόσο άμεση και αποτελεσματική στήριξή τους στους κατοίκους τής πόλης. Είπε στον σύντομο λόγο της: «Κυρία Αναστασιάδη ήρθατε με την κ. Βαρδινογιάννη αυτοβούλως, χωρίς να σας ξέρω, χωρίς να σας έχω γνωρίσει ποτέ. Είδα στα μάτια σας αγάπη, στήριξη, ανθρωπιά. Αυτή η παιδική χαρά είχε μετατραπεί από χώρο χαράς σε χώρο δυστυχίας και σήμερα δίνεται πάλι η ευκαιρία στα παιδιά μας να χαρούν, να παίξουν, να προσπαθήσουν να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε. Αφού είχατε τη δύναμη να έρθετε από τόσο μακριά, καταλαβαίνω τι προσφέρετε στον τόπο σας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στις δύο κυρίες. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή