Lesvos Food Fest 2018

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2 ου Lesvos Food Fest, που θα διεξαχθεί από τις 5 εώς τις 15 Ιουλίου 2018.

Το 2ο Lesvos Food Fest 2018 είναι στα σκαριά. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, με σκοπό η επιτυχία του να είναι ακόμα μεγαλύτερη από το περσινό φεστιβάλ. Στα σίγουρα πάντως θα είναι μεγαλύτερο και πιο χορταστικό αφού θα διαρκέσει συνολικά 10 ημέρες, από 5 έως 15 Ιουλίου και σχεδιάστηκε με στόχο να προβάλει  δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της κάθε περιοχής που θα φιλοξενήσει φέτος τις δράσεις του, λαμβάνοντας υπόψη τις κατά τόπους γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.

Lesvos Food Fest 2018-1

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι προγραμματισμένες δράσεις ανα περιοχή και συνεργαζόμενο εταίρο.

Βόρεια Λέσβος – Λαφιώνα

Με αγάπη για την παράδοση ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Αλέξανδρος» μας προτείνει το τοπικό superfood.

  • Παρουσίαση διαδικασίας παρασκευής τραχανά και τοπικών γλυκών με θέα το Αιγαίο.

Κεντρική Λέσβος – Σκάλα Καλλονής

Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής  προτείνει μια μέρα στο ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής γεμάτη αλμύρα και θαλασσινές γεύσεις.

  • Πρωινή βαρκάδα στον Κόλπο της Καλλονής, γνωστός και ως «λίμνη του Αριστοτέλη». Επίδειξη διαδικασίας παστώματος σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και τον Σύλλογο Αλιαίων Σκάλας Καλλονής. Μαγειρέματα από chef και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλλονής και βραδινή μουσικοχορευτική εκδήλωση από τοπικούς συλλόγους.

Δυτική Λέσβος – Ερεσσός

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού μας ταξιδεύει από το χτες στο σήμερα με μουσικές και τοπικές γεύσεις.

  • Με κιθάρες και τραγούδι θυμόμαστε παρέα νοσταλγικές εποχές στην παραλία της Σκάλας Ερεσού. Με καρπούζι και τοπικό τουλουμοτύρι …όπως τότε που τα πράγματα ήταν απλά κι ανέμελα. Στο χωριό θα γίνει παραγωγή βράσματος και δημιουργίες υψηλής μαγειρικής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών «Φανίας» με βράσμα από τα διάσημα σύκα Ερεσού.

∗Παράλληλη δράση: Ερεσσιώτικο πρωινό από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τοπικά προιόντα και συνταγές.

Lesvos Food Fest 2018-2

Ανατολική Λέσβος – Γέρα

Η Κοιν.Σ.Επ. «ΜΟΔΟΥΣΑ» συστήνει τοπικά προϊόντα και ντόπιους παραγωγούς σε μια υπαίθρια αγορά που λειτουργεί κάθε Δευτέρα.

  • Υπαίθρια αγορά παραγωγών και γευσιγνωσία στις εγκαταστάσεις της Μοδούσας στο Ντουραχάνι Παππάδου Γέρας, με τη συμμετοχή παραγωγών που θα παρουσιάσουν τοπικά Λεσβιακά προιόντα (συσκευασμένα και μη).

Κεντρική Λέσβος – Αγ. Παρασκευή

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του «λαδερά μαγειρέματα» που παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις μαγειρικής.

  • Live Μαγειρέματα από σεφ και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής. To ελαιόλαδο, οι ελιές, η πάστα ελιάς θα έχουν την τιμητική τους, ενώ οι συνταγές παρουσιάζονται σε παραδοσιακά πήλινα σκεύη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες σχετικά με την κεραμική τέχνη στη Λέσβο.

Βόρεια Λέσβος -Πέτρα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας και το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας ανοίγει τις αυλές των σπιτιών για γλυκά κεράσματα και μας προσκαλεί στην παραλία για πάρτυ.

  • Παρουσίαση συνταγών ζαχαροπλαστικής από τις νοικοκυρές της Πέτρας που ανοίγουν τις αυλές τους σε κοινό και επισκέπτες και βραδυνό θεματικό live στην παραλία της Πέτρας με παρουσίαση τοπικών ποτών συνδυασμένα σε cocktails.

Βόρεια Λέσβος – Μόλυβος

Το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου οργανώνει δράσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

  • Παιδικά Εργαστήρια Μαγειρικής
  • Μίξεις με Βότανα και Αλάτι
  • Εργαστήρια σε ιδιωτικές αυλές από Μολυβιάτισες νοικοκυρές
  • Aegean Wine Tasting– Δοκιμασία κρασιών από το Αιγαίο
  • Ouzo Tasting and Street Food – Δοκιμασία ούζου με μεζεδάκι μετα μουσικής

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site lesvosfoodfest.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή