Σπέτσες: Φινέτσα και ιστορία

Σπέτσες: Φινέτσα και ιστορία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μικρό νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση βάζει τα καλά του. Τα καπετανόσπιτα δείχνουν εντυπωσιακά κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και η αριστοκρατική του αύρα ελκύει πολλούς επισκέπτες.

Μ. Παρασκευή

Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Ποσειδωνίου, όπου συναντιούνται οι επιτάφιοι από τέσσερις εκκλησίες, του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και της Αναλήψεως.

Μ. Σάββατο

Για κατανυκτική Ανάσταση, χωρίς βεγγαλικά και εκρήξεις, κατευθυνθείτε στη Μονή των Αγίων Πάντων, στον λόφο πάνω από τον όρμο της Αγίας Μαρίνας. Στην εκκλησία της Ανάληψης, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», οι Σπετσιώτες βάζουν φωτιά σε μια βάρκα στο προαύλιο του ναού.

Κυριακή του Πάσχα

Το απόγευμα, στην πλατεία της Κουνουπίτσας τελείται το κάψιμο του Ιούδα.

Παντός καιρού

Κάντε βόλτα από το παλιό μέχρι το νέο λιμάνι, αγναντεύοντας από τη μία τα καρνάγια και τη θάλασσα και από την άλλη τα καπετανόσπιτα και τα μαγαζιά. Αν περπατήσετε λίγο ακόμα μετά το παλιό λιμάνι, θα αντικρίσετε τον φάρο, έναν από τους πιο παλιούς της χώρας, αφού λειτουργεί από το 1837. Θαυμάστε τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, όπλα από το 1821, πορτρέτα και σπάνια βιβλία στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί ως μουσείο (Μπουμπουλίνας 1, τηλ. 22980-72416). Για δημιουργική κουζίνα και μενού degustation από τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel (Ντάπια, τηλ. 22980-74553). Για ψάρι στον Ταρσανά (παλιό λιμάνι, τηλ. 22980-74490) και στον Πάτραλη (Κουνουπίτσα, τηλ. 22980-75380).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή