Ναύπακτος: Ραντεβού στο λιμάνι

Ναύπακτος: Ραντεβού στο λιμάνι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις νέες εθνικές οδούς έχει έρθει πιο κοντά, ενώ η ορεινή Ναυπακτία προσφέρεται για εξορμήσεις στη φύση. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα σας εντυπωσιάσουν οι φωτιές στο λιμάνι.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πιάστε θέση στο λιμάνι της Ναυπάκτου για να δείτε το φαντασμαγορικό θέαμα. Οι επιτάφιοι της πόλης συναντιούνται εκεί, τα φώτα του δρόμου σβήνουν και φωτιές ανάβουν στις πολεμίστρες, αλλά και μέσα στη θάλασσα. Στην είσοδο του λιμανιού, πάνω από το νερό, σχηματίζεται ένας μεγάλος φλεγόμενος σταυρός.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Για αρκετό κόσμο και επισημότητα, κατευθυνθείτε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ή στην Αγία Παρασκευή. Για κατανυκτική ατμόσφαιρα και θέα από ψηλά, ανεβείτε στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 6 χιλιόμετρα έξω από τη Ναύπακτο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ευκαιρία για εκδρομή στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, όπου θα απολαύσετε καλοψημένα κρεατικά σε καλές τιμές. Οι περισσότερες ταβέρνες είναι ανοιχτές και σουβλίζουν, αλλά καλό είναι να πάρετε τηλέφωνο από την προηγούμενη μέρα. Ενδεικτικά, στη Μοσχούλα (Άνω Χώρα, τηλ. 26340-41111) και στον Πατούχα (Άνω Χώρα, τηλ. 26340-41392). Καλό κρέας και στην ταβέρνα του Θωμόπουλου (Λυγιάς, 3,5 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, τηλ. 26340-21000).

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Κάντε βόλτα στο παλιό, ενετικό λιμάνι και δείτε το άγαλμα του Μιγκέλ Θερβάντες (τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου). Ανεβείτε με τα πόδια στο Κάστρο, θα σας πάρει περίπου 30 λεπτά από το λιμάνι, μέσα από γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια. Η θέα από την κορυφή στον Κορινθιακό κόλπο θα σας αποζημιώσει.

*Στη Ναύπακτο θα φτάσετε μέσω της Ολυμπίας οδού και στη συνέχεια μέσω της Ιονίας οδού. Τα διόδια για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κοστίζουν 13,30 ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

διασχίζοντας τη θάλασσα με το ferry boat (6,50 ευρώ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή