Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε ο Τούρκος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές Εβρου, την ώρα που έκανε χωματουργικές εργασίες.

Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.

Σε βάρος του Τούρκου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο-1

Το χρονικό

Το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές, όταν πέρασε τα σύνορα ένας άνδρας με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.

Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Ομως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο-2

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο-3

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το Anadolu, να φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν.

Ο κ. Γκιουρκάν ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Αλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθεις ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο-4
Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή