Νέα Απολλωνία: Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους πενήντα αλλοδαπούς

Νέα Απολλωνία: Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους πενήντα αλλοδαπούς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατακρατούσαν παράνομα πενήντα αλλοδαπούς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας.

Οπως προέκυψε από την έρευνα που διεξήχθη οι αλλοδαποί κατέβαλαν μέσω συγγενών τους χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Οι δράστες είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 29 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Εκβίασης, της Αρπαγής, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί από τους ομήρους ήταν σε κακή κατάσταση καθώς οι απαγωγείς τους έδιναν ελάχιστο νερό και φαγητό. Μάλιστα ένας άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πνευμονία και αφυδάτωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή