Στο Π. Φάληρο το κρησφύγετο του «Καράφλα»

Στο Π. Φάληρο το κρησφύγετο του «Καράφλα»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Παλαιό Φάληρο και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο της δολοφονίας του, την περασμένη Τετάρτη, βρέθηκε το διαμέρισμα – κρησφύγετο του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, λίγες ώρες μετά τον φόνο του 45χρονου και ερευνήθηκε εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι είχε νοικιαστεί πριν από τρία χρόνια και όπως διαπιστώθηκε, η μίσθωσή του δεν έχει γίνει από τον Καραγιάννη ή τη σύντροφό του αλλά από ένα τρίτο πρόσωπο, γνωστό στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμάται ότι μετά την αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό, ο «Καράφλας», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Καραγιάννη, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του Παλαιού Φαλήρου και παρότι φέρεται να λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης, οι διώκτες του μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ίχνη του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν σχετικά επιβεβαίωσαν ότι το διαμέρισμα βρέθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο της δολοφονίας και υποστήριξαν ότι τα ευρήματα στο εσωτερικό του δεν έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον. Είπαν ακόμα ότι η σύντροφος του 45χρονου δεν έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών.

Ο Μανώλης Καραγιάννης, αρχηγικό μέλος ομάδας μπράβων, δολοφονήθηκε με βροχή από σφαίρες νωρίς το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Η δολοφονία φέρεται να εντάσσεται στον πόλεμο για την επικυριαρχία στη νύχτα και έρχεται να προστεθεί σ’ αυτές των Βασίλη Γρίβα, Γιώργου Λίτσα και Βασίλη Στεφανάκου, ενώ ερευνάται πιθανή διασύνδεσή της με τον φόνο του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου. Είναι αποκαλυπτικό ότι μετά τον φόνο του 57χρονου πρώην αστυνομικού την 1η Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, ο Μανώλης Καραγιάννης κλήθηκε να καταθέσει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ. Εκεί, ο 45χρονος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε τον Παπαχρήστου, ωστόσο δήλωσε άγνοια για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δολοφόνων του.

Επιπλέον, απαντώντας στα σενάρια που ήθελαν τον Καραγιάννη βασικό ύποπτο για τον φόνο του άλλοτε συνεταίρου του Γιώργου Λίτσα, αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν χθες ότι δεν υπάρχουν πληροφοριακά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι οι άλλοτε φίλοι και συνεργάτες είχαν το προηγούμενο διάστημα έρθει σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν τουλάχιστον ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δολοφόνων του «Καράφλα». Από την επεξεργασία του προκύπτει ότι η μηχανή και το Ι.Χ. που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν κλεμμένα και έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου οχήματα, για τα οποία ωστόσο δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Κληθέντες να σχολιάσουν το γεγονός ότι ορισμένοι από τους δράστες εμφανίζονται στο βίντεο να έχουν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, οι επικεφαλής της έρευνας ανέφεραν ότι «οι δράστες είχαν με διάφορα τεχνάσματα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή