Νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ

Νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσθήκη ενός εμπορικού καταστήματος έχει πραγματοποιήσει φέτος η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-Mat). Συγκεκριμένα, κατέβαλε 1,08 εκατ. ευρώ από τα ίδια κεφάλαιά της για την απόκτηση ενός ισόγειου τραπεζικού καταστήματος που μισθώνεται από την Attica Bank στη λεωφ. Κηφισίας 340 στο ύψος του Νέου Ψυχικού. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 473,2 τ.μ., καθώς, πέραν του ισογείου των 183 τ.μ., περιλαμβάνονται επίσης υπόγειο αντίστοιχης επιφάνειας και ημιόροφος 107 τ.μ., όπως επίσης και επτά θέσεις στάθμευσης.

Η εταιρεία έλαβε άδεια λειτουργίας το 2017 και υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά κυρίως την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση ξενοδοχείων πόλης, πέραν των εμπορικών καταστημάτων της αλυσίδας Coco-Mat που ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό της. Ενα εξ αυτών αφορά ξενοδοχειακό ακίνητο πέντε αστέρων στη συμβολή των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου της Συγγρού (αρ. 34), στην περιοχή της Ακρόπολης. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Επίσης, στην περιοχή του Κολωνακίου, η εταιρεία έχει αποκτήσει δύο ακίνητα στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Ηροδότου, τα οποία σχεδιάζει να συνενώσει, με στόχο τη δημιουργία μπουτίκ ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων. Το ακίνητο της οδού Υψηλάντου έχει ήδη αποπερατωθεί, ενώ εκκρεμεί εκείνο της οδού Ηροδότου.

Παράλληλα, δρομολογούνται και νέες επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων η ανακατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου στη Μονεμβασιά (παραλιακός οικισμός Ξιφιάς), με στόχο τη δημιουργία ξενώνα, αλλά και ο εμπλουτισμός του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων με νέα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να είναι από την αγορά του εξωτερικού και συγκεκριμένα δύο στην Ισπανία, τρία στην Ολλανδία και ένα κέντρο logistics στο Βέλγιο. Σημειωτέον ότι ο δανεισμός της «Μπλε Κέδρος» είναι μηδενικός.

Σήμερα, η αγοραία αξία του χαρτοφυλακίου της «Μπλε Κέδρος» έχει αποτιμηθεί σε 70,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά, περιλαμβάνονται 28 ακίνητα, επιφάνειας 28.433 τ.μ., με την ετήσια απόδοση να διαμορφώνεται σε 8,5%. Τα ετήσια έσοδα από τις μισθώσεις διαμορφώνονται σε 5,8 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή