Μα πόσo νόστιμη ήταν η εβδομάδα γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων!

Μα πόσo νόστιμη ήταν η εβδομάδα γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων!

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «The Authentic Big Blue» στις 16-23 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό είχαμε την ευκαιρία να «γευτούμε» το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων, μέσα σε μια εβδομάδα γαστρονομίας.

Φτάσαμε στην Αμοργό με την αφορμή των καταδυτικών αγώνων που έλαβαν χώρα στην Αγία Άννα και βουτήξαμε στα 7 με 17 μέτρα βάθος νερά της Νικουριάς για να θαυμάσουμε μια υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας. Παρακολουθήσαμε την προβολή της ταινίας Dolphin Man στην κεντρική πλατεία Λόζα στη Χώρα της Αμοργού, επισκεφτήκαμε την έκθεση κρασιού στο λιμάνι των Καταπόλων, σκαρφαλώσαμε ως το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας και απολαύσαμε την ανυπέρβλητη θέα που ενέπνευσε τον Λυκ Μπεσσόν για το «Απέραντο Γαλάζιο» του. Κι ύστερα πήραμε τον δρόμο για την Κάτω Μεριά για σπέσιαλ πρωινό στην ακρογιαλιά με τις ωραιότερες ξινομυζηθρένιες τυρόπιτες, ξεροτήγανα και κολοκυθόπιτες χειροποίητες στην καντίνα στην Καλοταρίτισσα, και φυσικά για ατέλειωτες βουτιές στη Γραμβούσα.

Μα πόσo νόστιμη ήταν η εβδομάδα γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων!-1

Δοκιμάσαμε απίθανη ομελέτα με καβουρμά της Βαγγελίτσας και μελωμένη ροβιθάδα με δυόσμο στον Πύργο στην Αρκεσίνη, έκτακτο φάβα και μουσακά στη Ναυτιλία Πρέκα στα Κατάπολα. Ξετρελαθήκαμε με το γεμιστό αρνάκι του Πάσχα που μας ετοίμασαν στο εστιατόριο Ασκάς στην Αιγιάλη με καλεσμένους τους μάγειρες Φανή και Ηλία Γαβαλά από τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά. Δειπνήσαμε κατανυκτικά στη μέση του πουθενά στο Στέκι στον Ασφοντιλίτη με τα νόστιμα μαγειρέματα του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου (εκείνο το σιγομαγειρεμένο, αμοργιανό αρνάκι του μας πήρε τα μυαλά), αλλά δειπνήσαμε και κοσμοπολίτικα στο πανέμορφο Απόσπερο στη Χώρα (ακόμα αναπολούμε αυτό το τραγανό ξεροτήγανο με μους γιαούρτι, παστέλι και καραμέλα).

Και να δείτε πόσες ακόμα νοστιμιές έχει η Αμοργός!

Μα πόσo νόστιμη ήταν η εβδομάδα γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων!-2

Τα εξαίσια πρωινά στο café Γλυκά-νησος στην Αιγιάλη με χορτοπιτάκια ντόπια, χειμωνικά σύκα και ζουμερά φραγκόσυκα, τα σπέσιαλ γλυκά που έκανε ο Μιχάλης Πολίτης στη Λόζα στη Χώρα, το μυρωδάτο βοτανικό πάρκο στα Κατάπολα, το επισκέψιμο εργαστήρι με τα μέλια του Παναγιώτη Μαρούλη στη Λαγκάδα που είναι διακεκριμένα με βραβείο Ποιότητας του Γαστρονόμου, και άλλα πολλά.

Το αποχαιρετιστήριο party με ψημένη ρακή στο Bayoko στη Χώρα έγινε με σκοπό: την ανανέωση του ραντεβού μας για το επόμενο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «The Authentic Big Blue», του χρόνου με το καλό, στο πανέμορφο νησί του απέραντου γαλάζιου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή