Εργο της ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης οδεύει προς την «Ακτωρ»

Εργο της ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης οδεύει προς την «Ακτωρ»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Ακτωρ» και όχι στην κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης, που είχε αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης πριν από δύο μήνες, αναμένεται να καταλήξει, εκτός απροόπτου, το έργο ύψους 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι, μήκους έξι χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ακτωρ» κατέθεσε προσφυγή πριν από λίγες εβδομάδες για τον αποκλεισμό της ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης, καθώς σύμφωνα με την εισηγμένη, απουσίαζαν κάποια από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οπως φαίνεται, η προσφυγή αναμένεται να γίνει δεκτή, κάτι που σημαίνει ότι η «Ακτωρ» θα αναδειχθεί τελικά εκείνη νικήτρια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης είχε προσφέρει έκπτωση της τάξεως του 47,82%, ενώ η δεύτερη «Ακτωρ» είχε αναδειχθεί δεύτερη, με ποσοστό έκπτωσης 39,96%. Τρίτη ήταν η ΤΕΡΝΑ με έκπτωση 36,99%, ενώ είχαν ακολουθήσει η Σιδηροδρομικά Εργα ΑΤΕ με έκπτωση 35,89% και η J&P Αβαξ με έκπτωση 21,8%.

Με το συγκεκριμένο έργο, ο σιδηρόδρομος αναμένεται να επιστρέψει στο Λουτράκι για πρώτη φορά από το 2007, οπότε σταμάτησαν τα δρομολόγια της παλαιάς γραμμής Αθήνας – Κορίνθου – Πάτρας λόγω της έναρξης λειτουργίας της νέας γραμμής Αθήνας – Κορίνθου – Κιάτου. Το έργο είναι επί της ουσίας επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, καθώς περιλαμβάνει τη μετατροπή της τωρινής γραμμής με την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης. Παράλληλα, η γραμμή θα συνδεθεί και με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου – Αεροδρομίου.

Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, φαίνεται ότι είναι εφικτή η έναρξη των εργασιών πριν από το τέλος του έτους, αν και θα πρέπει να αναμένεται η αντίδραση της ΜΕΤΚΑ – Ξανθάκης, που θα καταθέσει με τη σειρά της προσφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μηνών, δηλαδή εκτιμάται ότι θα παραδοθεί περίπου στα μέσα του 2020.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται και τριετής περίοδος συντήρησης από τον ανάδοχο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή