Καβάλα: Η ωραία του Βορρά

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμαστείτε για περιπάτους αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και εξορμήσεις στο Παγγαίο.

Ιδανική για φθινοπωρινό city-break, η Καβάλα προσφέρεται για ατέλειωτους περιπάτους με αύρα βορείου Αιγαίου και για διαδρομές σε πολύχρωμα δάση.

•Περπατήστε στην Παλιά Πόλη, στη Χερσόνησο της Παναγίας. Η βόλτα θα σας φέρει μπροστά στο περίφημο Ιμαρέτ, το ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο του 19ου αιώνα, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο (τηλ. 2510-620151, www.imaret.gr), αλλά και ως επισκέψιμος χώρος με εστιατόριο και μπαρ. Επίσης στο κονάκι του Μεχμέτ Αλή (τηλ. 2510-620515, www.moha.center), μουσείο σήμερα, και στην Παλιά Μουσική (το συγκρότημα Χαλίλ μπέη με το γυάλινο δάπεδο, κάτω από το οποίο φαίνεται ο ναός της Αγίας Παρασκευής). 

•Ανεβείτε στο κάστρο της πόλης για θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στη Nέα Πόλη περπατήστε στην παραλιακή περατζάδα πλάι στην ολοκαίνουργια μαρίνα ή εντοπίστε τις παλιές καπναποθήκες και το Μουσείο Καπνού (Κ. Παλαιολόγου, τηλ. 2510-223344). Τον Σεπτέμβριο εγκαινιάστηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Γαλλικής Δημοκρατίας 57, τηλ. 2510-243508) με συγκινητικά εκθέματα σε ένα υπέροχο κτίριο δίπλα στις Καμάρες. 

•Μια υπέροχη διαδρομή οδηγεί στην κορυφή Μάτι του Παγγαίου όρους, στα 1.956 μ. Κάντε στάση στο χωριό Νικήσιανη και στην ταβέρνα Καστανιές (τηλ. 25920-61817) με κρεατικά στη γάστρα και άλλες νοστιμιές. Εναλλακτικά, περπατήστε σε χαλιά από πλατανόφυλλα στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας με τον καταρράκτη. 

•Οποιαδήποτε ώρα της μέρας καθίστε για πρωινό, καφέ ή φαγητό στον Τσαλαπετεινό (Πλ. Καραολή και Δημητρίου 36, τηλ. 2511-111073). Κλασική αξία για φρέσκο ψάρι το Μπαλαούρο (Θάσου 19, Σφαγεία, τηλ. 2510-225222), ιδιαίτερο το τσιπουράδικο Καρνάγιο ή Ναυπηγείο (τηλ. 2510-227994) στο καρνάγιο και στην Παλιά Πόλη το Αραλίκι (τηλ. 6984-718521). 

•Αναζητήστε στα τουριστικά μαγαζάκια το γλυκό κουταλιού ελιά του Γιάννη Θωμαΐδη.

Η Καβάλα απέχει από τη Θεσσαλονίκη 153 χλμ. (1 ώρα και 45΄) και από την Αθήνα 653 χλμ. (6 ώρες και 30΄).

TIP: Στη Δημοτική Καπναποθήκη, στην πλατεία Καπνεργάτη, θα φιλοξενηθούν έως τον Δεκέμβριο έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου και ομαδική έκθεση για την καταστροφή των ξύλινων καϊκιών.


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI

Η οδήγηση με το Nissan Qashqai ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία: ο «ηγέτης των πωλήσεων» στη συγκεκριμένη κατηγορία προσφέρει κορυφαία άνεση και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Ο οδηγός νιώθει ασφάλεια χάρη στη σταθερότητα του SUV, ενώ το σύστημα NissanConnect κάνει ακόμα πιο άνετο το ταξίδι. Μέχρι τη Θεσσαλονίκη είχαμε καταναλώσει μόλις το μισό ρεζερβουάρ. Ο 1.5 dCi πετρελαιοκινητήρας των 110 ίππων χαρίζει γενναιόδωρα τη ροπή του, αλλά προσφέρει και μεγάλη οικονομία. Περάσαμε από την Ασπροβάλτα και όχι από την Εγνατία Οδό, για να δούμε στην πράξη τις εντυπωσιακές νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης που διαθέτει το ολικά αναβαθμισμένο μοντέλο, εξασφαλίζοντας κορυφαία ασφάλεια στις στροφές και μικρότερες κλίσεις. Οι κάμερες και το σύστημα Intelligent Around-View Monitor μας φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα για την αποφυγή μικρών εμποδίων. Το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος βοήθησε να σταθμεύσουμε εύκολα, για να ξεφορτώσουμε τις αποσκευές από το πορτ-μπαγκάζ των 430 λίτρων.

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή