Βόλος: Παρεϊστικη διάθεση

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάσεις για καλοφαγάδες και χορταστικές βόλτες σε μια πόλη με παλμό.

Έχει τον πιο ωραίο σιδηροδρομικό σταθμό της Ελλάδας, ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα του Εβαρίστο ντε Κίρικο (πατέρα του εικαστικού Τζόρτζιο ντε Κίρικο). Το παραθαλάσσιο μέτωπό του σφύζει από ζωή, ενώ η γαστρονομία του θεωρείται μνημειώδης. Ο Βόλος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές πόλεις – κι ας θεωρούν πολλοί Βολιώτες ότι έχει χάσει την παλιά αίγλη του. Προσφέρει πολλά χωρίς να σε εξαντλεί στις μετακινήσεις, έχει παλμό και μια φυσιογνωμία αμιγώς αστική. Είναι μια πόλη της επαρχίας, αλλά όχι μια επαρχιακή πόλη.

•Περάστε οπωσδήποτε από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Νότια Πύλη, τηλ. 24210-29844, www.piop.gr), που παρουσιάζει την ιστορία μιας μεγάλης βολιώτικης πλινθοκεραμοποιίας στον φυσικό της χώρο.

•Κατεβείτε νωρίς στο λιμάνι και πιάστε κουβέντα με τους ψαράδες που προμηθεύουν τους Βολιώτες με φρέσκο ψάρι. Από το σημείο όπου στέκεστε κάνετε στροφή 180 μοιρών και θα δείτε το δημαρχείο του Βόλου, έργο του Δημήτρη Πικιώνη.

•Αξιόλογα μαγαζιά για καφέ είναι το La Petite Cantine (Πυράσσου 12, τηλ. 24210-37109), όπου απασχολούνται άτομα με αναπηρία, και το καφενείο-βιβλιοπωλείο Χάρτα (Σκενδεράνη 16, τηλ. 24210-33250), ενώ δύο καλά τσιπουράδικα –από τα αμέτρητα της πόλης– είναι ο Δεμίρης (Ευφραιμίδου 23, Νέα Ιωνία, τηλ. 24210-65559) και το Φιλαράκι (Κροκίου 54, Παλαιά, τηλ. 6950-670794). 

•Για γαστρονομικά σουβενίρ θα πάτε στον Παπαγιαννόπουλο (Βασσάνη 2, τηλ. 24210-21340), που πουλάει εκλεκτούς χαλβάδες, και στον Στράκα (Αγίου Δημητρίου 12, τηλ. 24210-53857), ο οποίος εμπορεύεται λουκάνικα, σουτζούκι και μπουμπάρι (πιάτο με τραγίσιο έντερο, κιμά, ρύζι, αρωματικά). 

•Αν θέλετε να βγείτε εκτός πόλης, το Πήλιο είναι στα πόδια σας. Μέχρι τέλη Οκτωβρίου λειτουργεί και ο «Μουντζούρης», το ιστορικό τρενάκι που κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές.

Ο Βόλος απέχει από την Αθήνα 320 χλμ. (3 ώρες και 30΄) και από τη Θεσσαλονίκη 208 χλμ. (2 ώρες και 20΄).

TIP: Αξίζει να ψάξετε τις 40 υπαίθριες τοιχογραφίες που φιλοξενούνται στην πόλη και συνιστούν το πρώτο Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών στην Ελλάδα. Περισσότερα στο urbanact.gr.


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ RENAULT CAPTUR

Το compact SUV της Renault διαθέτει γοητευτική εξωτερική εμφάνιση, αποδοτικούς κινητήρες και πολλά «κρυφά» χαρίσματα στο εσωτερικό του. Στη διάρκεια της διαδρομής ξεδίπλωσε τις οδηγικές του αρετές και κράτησε την κατανάλωση του καύσιμου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χάρη στον οικονομικό 1.5 dCi (diesel) κινητήρα των 90 ίππων. Πολύτιμο εργαλείο αποδείχθηκε και το DRIVINGECO2, που αναλύει το στυλ οδήγησης και υποδεικνύει τρόπους για ακόμα καλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Ο ήλιος φώτιζε μέσα από τη γυάλινη πανοραμική οροφή το εσωτερικό του Captur, όπου οι επιβάτες απολάμβαναν κρυστάλλινο ήχο από το ηχοσύστημα της Bose. Παράλληλα, οι πολλαπλοί χώροι τακτοποίησης στην καμπίνα (για μικρά αντικείμενα) και ο χώρος αποσκευών των 377 λίτρων έκαναν το ταξίδι πραγματική απόλαυση. Φτάνοντας στον Βόλο, το σύστημα πολυμέσων R-Link και το ενσωματωμένο navi μας βοήθησαν να κινηθούμε με ευκολία στην πόλη, ενώ το παρκάρισμα έγινε… παιχνιδάκι χάρη στο Easy Park Assist.

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή