Με Παυλόπουλο και Τσίπρα ο Φρ. Ολάντ

Με Παυλόπουλο και Τσίπρα ο Φρ. Ολάντ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καθοριστική συμβολή του τέως προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή τους χθες στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Οι Ελληνες –και εγώ προσωπικώς– θα θυμόμαστε, στο διηνεκές, τον καθοριστικό ρόλο σας ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εμπέδωση, σε κρίσιμες στιγμές, της ομαλής και δημιουργικής πορείας της Ελλάδας εντός της Ε.Ε. και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αναφερόταν βεβαίως στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως αποκάλυψε, εξάλλου, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Παυλόπουλος και ο ίδιος πρωτοστάτησαν στις διεργασίες, ώστε η Ελλάδα να κάτσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Η ιδιωτική επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Αθήνα είχε ξεκινήσει το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου συνοδευόμενος από τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, τον υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, περιηγήθηκε στους χώρους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας τους. Σήμερα, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να έχει τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή