Ενταση στο Μεσολόγγι για μετανάστες

Ενταση στο Μεσολόγγι για μετανάστες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα αναμένεται να έχει ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος αύριο το πρωί για το θέμα της εγκατάστασης 180 μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης πριν από λίγες ημέρες. Θέμα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο δήμαρχος τόνισε στην «Κ» ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον υπουργό εφόσον εκείνος του ζητήσει «συγγνώμη» για το ύφος της επιστολής που του απηύθυνε. Οπως τόνισε, αυτό που δημιούργησε πρόβλημα και κλίμα ανασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες ήταν το γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. «Μας ρωτούσαν τι συμβαίνει και δεν ξέραμε τι να απαντήσουμε», σημειώνει.

Ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης έχει ξεσπάσει πόλεμος. Ο δήμαρχος, μετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων που θορυβήθηκαν όταν στην πόλη έκαναν την εμφάνισή τους οι μετανάστες, αντέδρασε έντονα και με επιστολή του προς τον υπουργό τόνισε ότι δεν μπορούν να τους δεχθούν σημειώνοντας ότι «λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου είναι απαράβατοι για εμάς».

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Βίτσας εμφανίστηκε «έκπληκτος» και «εξοργισμένος» και αναρωτήθηκε «ποιοι είστε και ποιους εκπροσωπείτε;» προσθέτοντας ότι το χώμα της περιοχής είναι ποτισμένο από αγώνες για την ελευθερία. Η μίσθωση του ξενοδοχείου στην πόλη του Μεσολογγίου έγινε στο πλαίσιο των κινήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή