Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Γοργοπόταμο

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Γοργοπόταμο

Κύριε διευθυντά

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αμφισβήτησε (δηλώσεις του στις 26.11.2018) το δικαίωμα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να παρευρεθεί στον εορτασμό της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Για σκεφτείτε λίγο. Ο γιος πολεμιστή του Αλβανικού Μετώπου, που υπήρξε εκ των ηγετών της εθνικής αντίστασης στην Κρήτη, έγκλειστος στις γερμανικές φυλακές και με δύο καταδίκες σε θάνατο από τις ναζιστικές αρχές Κατοχής.

Ο ίδιος, πρωταθλητής της εθνικής συναντίληψης στη Μεγαλόνησο (είναι αυτός που έγραψε με το χέρι του, στις 7.11.1943, τη συμφωνία του Θερίσου). Ο εγγονός του, συνεπώνυμου, εθελοντή του μακεδονικού αγώνα και βουλευτού Χανίων. Ο απόγονος του Εθνάρχου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Και, τέλος, και το σπουδαιότερο, κατ΄ ομολογία πάντων, των αντιπάλων του μη εξαιρουμένων, ο άνθρωπος που στο πρόσωπό του συγκλίνει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Ακριβώς αυτός δεν μπορεί να παρίσταται εκεί όπου Αγγλοι σαμποτέρ, με την ουσιαστική συμβολή των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό τη στρατιωτική ηγεσία του Ν. Ζέρβα, ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Τα σχόλια επ’ αυτού θα μου επιτρέψετε να τα αφήσω στην κρίση των αναγνωστών σας.

Ιωάννης Κ. Νησιώτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή