Με τη σφραγίδα του «Γαστρονόμου»

Με τη σφραγίδα του «Γαστρονόμου»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσπρια φετινής εσοδείας, βιολογικής καλλιέργειας και ολοκληρωμένης διαχείρισης, βραστερά, λεπτόφλουδα και καλόγευστα. Ρύζια από τη βόρεια Ελλάδα, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, τραχανάδες, κουσκούς και πλιγούρια από επιλεγμένους συνεταιρισμούς, τρούφα Γρεβενών (ολόκληρη, αλλά και σε φέτες), αποξηραμένα αυτοφυή μανιτάρια, έτοιμες σάλτσες, εκλεκτά μέλια απ’ όλη την Ελλάδα. Βότανα και μυρωδικά μεγαλωμένα σε υψόμετρο 1.430 μ. και χειροποίητοι παραδοσιακοί χαλβάδες. Γλυκά του κουταλιού, ιδιαίτερες μαρμελάδες και ψωμί με προζύμι. Ελαιόλαδο, αλλά και ελιές θρούμπες Θάσου, Καλαμών, δαμασκηνοελιές, χονδροελιές. Παραδοσιακά τυριά απ’ όλη την Ελλάδα, γιαούρτια αιγοπρόβεια και κατσικίσια, κρέμες και ρυζόγαλα και αυγά ελευθέρας βοσκής από τη Νάξο. Πέστροφα και σολομός από τον Ταΰγετο και εκλεκτό κρέας από τα Ακαρνανικά όρη. Όλα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Συνολικά 1.159 προϊόντα, από 130  Έλληνες παραγωγούς, φιλοξενεί στα ράφια και στους πάγκους του το παντοπωλείο του «Γαστρονόμου», που άνοιξε πρόσφατα στην Υπεραγορά Σκλαβενίτης στο Avenue στο Μαρούσι. Μια ιδέα και μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα γραφεία του περιοδικού της «Καθημερινής», ώστε να δημιουργηθεί ένα βήμα για τους μικρούς, τους σπουδαίους παραγωγούς που συναντούν οι άνθρωποι του «Γαστρονόμου» κατά την έρευνά τους στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος είναι να στηρίξουν την προσπάθειά τους, να ανοίξουν μαζί την πόρτα στη δύσκολη αθηναϊκή αγορά και να φέρουν κοντά στον καταναλωτή τα προϊόντα που θα άξιζε να έχει στο τραπέζι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή