ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – Δράσεις Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για το 2017 – 3η εκδρομή

16 Μαρτίου, 2017

Οι εκδρομές της επιστημονικής ομάδας “ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ” συνεχίζονται ! 


Η ομάδα πολιτισμού προετοίμασε ένα ετήσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και εκπαιδευτικών εκδρομών για όλα τα μέλη των Οψόμεθα, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τον τόπο που καλούμαστε να αναπτύξουμε.

Σε αυτή τη πρωτοβουλία μπήκε και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και έτσι όλες οι εκδρομές μας θα γίνονται σε συνεργασία με τους φωτογράφους της καρδιάς μας, έτσι ώστε στο τέλος να υπάρχει αρκετό φωτογραφικό υλικό για να το αξιοποιήσουμε με εκθέσεις, έντυπα, εκδόσεις και ότι άλλο εμείς σκεφτούμε.

 
————————->

Τρίτη εξόρμηση μας στον Δήμο Προσοτσάνης αυτή την Κυριακή στις 19/3 η οποία θα ξεκινήσει με την περιήγηση μας στην Πλατεία της Προσοτσάνης και στο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ναό των Ταξιαρχών στα Κοκκινόγεια της Δράμας ένα κτίσμα του 1820. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην περιοχή με το Γυναικείο Συνεταιρισμό των Κοκκινογείων Δράμας- όπου και θα γευτούμε τοπικά προϊόντα. Η εκδρομή θα καταλήξει σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας, το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει τη μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο.


Σημείο Συνάντησης: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στις 11:00

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε έχει διαμορφωθεί ως εξής:

11:00-12:30
Αφετηρία της εκδρομής είναι Η Πλατεία του Δήμου Προσοτσάνης απο όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των κτιρίων και θα γευτούμε τα νόστιμα εδέσματα των τοπικών φούρνων. Αφού συγκεντρωθούμε θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο της Προσοτσάνης στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν.

12:45-13:15
Επόμενη στάση στον οικισμό Κοκκινόγεια, προσκύνηση και περιήγηση στον ιερό Ναό Ταξιαρχών ένα κτίσμα του 1820, όπως μας πληροφορεί μία εκ των δύο εντοιχισμένων στο νότιο τοίχο κτητορικών επιγραφών. Πρόκειται για μονόχωρο ξυλόστεγο ναό, τον δεύτερο παλαιότερο διασωσμένο στο νομό Δράμας και από τους ελάχιστους διασωσμένους ναούς του νομού που ακολουθούν τον συγκεκριμένο – πολύ συνήθη κατά την μεταβυζαντινή περίοδο – αρχιτεκτονικό τύπο.

13:30 – 14:00
Επίσκεψη στο Γυναικείο Συνεταιρισμό των Κοκκινογείων οπού θα γευτούμε και θα αγοράσουμε τοπικά προϊόντα τα οποία παράγουν με μεράκι και αγάπη οι γυναίκες της περιοχής.

14:15-15:00
Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει την μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο. Θα υπάρξει ξενάγηση εντός του σπηλαίου από ειδικούς. Το εισιτήριο εισόδου στο Σπήλαιο για την ομάδα μας θα είναι 5 ευρώ.

Υπεύθυνος εκδρομής:
Νίκος Δαλγιαννάκης
Νομικός, 6948072894
Mail: parkphilippi@gmail.com

Σας περιμένουμε όλους να μας ακολουθήσετε!!

*Παρακαλώ να δηλώσετε συμμετοχή για το γεύμα που ακολουθεί (προαιρετικά) μετά την εκδρομή και θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα.

* Όποιος δεν έχει με μεταφορικό μέσο να μας ενημερώσει άμεσα για να διευθετηθεί.

* Στο link που ακολουθεί θα δείτε τις λεπτομέρειες της εκδρομής στο Facebook εδώ

* Παρακαλούμε να το κοινοποιήσετε και να παροτρύνετε φίλους σας να γνωρίσουν μαζί μας το Πάρκο Φιλίππων.

* Τέλος, σας επισυνάπτουμε την Αφίσα όλων των εκδρομών που θα ακολουθήσουν.

eXTReMe Tracker