Η ΑΕΛ ηττήθηκε για τέταρτο σερί αγώνα στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 μπάσκετ Ανδρών καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήταν αυτή που έπρεπε με αποτέλεσμα το Ψυχικό να φύγει με το «ροζ φύλλο» αγώνα από το κλειστό της Νεάπολης πανηγυρίζοντας για το 71-69.

Το ματς έκρινε ο Νίκος Παπανικολάου που εκτός από τους 20 πόντους που πέτυχε συνολικά στο ματς, ήταν αυτός που ευστόχησε στα 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη σε τρίποντο για το 71-69 που έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Παράλληλα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο νεαρός Βασίλης Μουράτος που βοήθησε αρκετά στο σκοράρισμα.

Η ΑΕΛ καλείται να διαχειριστεί αυτή την ήττα που την βάζει σε περιπέτειες για την συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς πρέπει οι «βυσσινί» να επιστρέψουν άμεσα στα επιτυχημένα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με το Παγκράτι για να ξεφύγει η ομάδα από την ζώνη των play-out.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση για επιθετικό μπάσκετ και με βάση την αποτελεσματικότητα τους αυτό φάνηκε και από το σκορ καθώς σημειώθηκαν και από τις δύο 50 πόντοι ! Το Ψυχικό ήταν αρκετά εύστοχο στην αρχή έχοντας το 3 στα 3 στις επιθέσεις του κάτω από τη ρακέτα και τους Μουράτο-Σμάλιαγκιτς «ζεστούς». Ακόμη πιο… «ζεστός» όμως ήταν ο Δεληγεώργης που πέτυχε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και ο Τσιλούλης που σημείωσε 7 με ένα τρίποντο και βοήθησαν στην επίθεση. Η ΑΕΛ περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη είχε την διαφορά στους 11 (27-16, μέγιστη τιμή), όμως το Ψυχικό με τον Νίκου και τον Τσιώκο «μπήκαν» ξανά στο παιχνίδι πηγαίνοντας για οδηγίες με την το σκορ στους 8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο έμπειρος γκαρντ Θωμάς Νίκου με 6 σερί πόντους,  ο Παπανικολάου με σουτ από μέση απόσταση και ένα τρίποντο και ο Αχής ανέτρεψαν το σκορ στο 13′  (29-34) με το Ψυχικό να τρέχει ένα σερί 13-0, μέχρι να το «σπάσει» ο Τσιλούλης με τρίποντο. Η ΑΕΛ κατάφερε να «ξυπνήσει» στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου για να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ στο 17΄με τρίποντο του Κώστα Σαριμπαλίδη για το 36-34 το ματς στα ίσα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο 19χρονος δανεικός από τον Ολυμπιακό Βασίλης Μουράτος με 7 σερί πόντους έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της Αθήνας που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 4 πόντους ανατρέποντας την διαφορά για την ΑΕΛ.

Πιο λίγες οι επιτυχημένες επιθέσεις στο τρίτο δεκάλεπτο με το παιχνίδι να έρχεται στα ίσα (50-50) στο 25′, για να περάσει η ΑΕΛ μπροστά με ένα τρίποντο του Σαριμπαλίδη και δύο καλάθια από τους Τσούτσο, Θορστέινσον για το 57-50, δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Η ΑΕΛ ούσα πιο σοβαρή κατάφερε να πάει 7 πόντους διαφορά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο βελτιώνοντας τα ποσοστά της στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και τις επιθετικές επιλογές ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άμυνες των «βυσσινί» που οδήγησαν σε τρία σερί σφυρίγματα για βήματα στους αντιπάλους.

Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται… ροκ στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι ομάδες βρέθηκαν πάρα πολύ κοντά στο σκορ μέχρι την λήξη. Στο 36′ το σκορ ήταν 66-65 με τον Παπαχρήστο να ευστοχεί σε τρίποντο το οποίο έσπειρε τον ενθουσιασμό στην ομάδα. Όμως το Ψυχικό δεν τα παράτησε. Ο Μουράτος με δύο βολές έφερε το ματς στο 69-66 με το σκορ να παραμένει έτσι 1 λεπτό πριν τη λήξη.

Το Ψυχικό είχε το πλεονέκτημα των δύο φάουλ, ενώ οι «βυσσινί» έψαχναν τους πόντους που θα τους έβαζαν μπροστά. Ο Αχής, που πατούσε την γραμμή του τριπόντου σκόραρε για δύο με το ματς να πάει στο 69-68. Η ΑΕΛ έχασε στην επόμενη επίθεση την κατοχή της μπάλας με λάθος επιλογή, για να πάει η μπάλα στην τελευταία επίθεση στον Νίκο Παπανικολάου που ευστόχησε σε τρίποντο για το 71-69, με την ΑΕΛ να έχει 9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Πολίτης πήρε την τελευταία επίθεση από πλευράς ΑΕΛ, όμως η επίθεση δεν εκτελέστηκε σωστά με αποτέλεσμα οι «βυσσινί» να χάσουν τον αγώνα.

Δεκάλεπτα: 29-21, 38-42, 58-51, 69-71.

ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 9(3), Πολίτης 3 (1), Καρατάσιος, Σταμπουλής, Παπαχρήστος 7 (1), Δεληγεώργης 12, Τσιλούλης 11 (2), Μαλτέσιος 4, Τσούτσος 13 (1), Θορστέινσον 12.

Ψυχικό (Γιώργος Ρεμεντέλας): Νίκου 12 (2), Αχής 4,  Παπανικολάου 20 (3), Σακελλαρίου 5 (1), Βλάχος, Ιορδάνου, Μουράτος 15 (2), Σμάλιαγκιτς 9 (1), Σινής, Τσιώκος 6, Βλαδίτσης.

ΠΗΓΗ: sportlarissa.gr (Γιώργος Σιώχας)