Η οδική σύνδεση του παραλιακού άξονα της Θεσσαλίας, αποτελεί ένα από τα 8 συνολικά έργα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών. 

Η οδική σύνδεση των δύο νομών, Λάρισας και Βόλου αποτελεί ένα αίτημα δεκαετιών ενώ μετά την ολοκλήρωση των μελετών με 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί το πρώτο τμήμα του έργου από το Κεραμίδι Μαγνησίας έως τον Ρακοπόταμο Λάρισας.

O νέος δρόμος θα έχει μήκος 14 χλμ εκ των οποίων 5,5 στην Μαγνησία και 8,5 στο νομό Λάρισας. Ένα μέρος του θα βασιστεί στον σημερινό χωματόδρομο καθώς και σε ένα μικρό ασφαλτοστρωμένο τμήμα το οποίο θα βελτιωθεί. 

Η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων, ανισόπεδους κόμβους σε Κεραμίδι, Σκλήθρο, Ρακοπόταμο, δύο γέφυρες 100 και 95 μέτρων, οπλισμένα επιχώματα, τοίχους αντιστήριξης κ.λ.π.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 26 εκ. ευρώ.

«Δεν αφήσαμε το έργο στο έλεος της τύχης» σημειώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι «ολοκληρώσαμε τις μελέτες και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση ενός μέρους του έργου. Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που θα μπορούσαν ευκολότερα να λυθούν στο παρελθόν λόγω της επαρκούς χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Λ.Ε. με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα (Ελευθερία)