Η βαλίτσα μαιευτηρίου θα πρέπει να είναι έτοιμη εγκαίρως, ώστε να μην αγωνιούν οι μέλλοντες γονείς για τέτοιες διαδικασίες την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, ο τοκετός δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και χρειάζεται ηρεμία.

Μόλις φτάσετε στο μαιευτήριο θα χρειαστεί να κάνετε εισαγωγή. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ταυτότητα, το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο και το ΑΜΚΑ και αν χρειάζεται το ιατρικό σημείωμα από τον γυναικολόγο σας.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή σας στο μαιευτήριο, θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας το ipod ή το mp4 με την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική και μία φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα για τις πρώτες στιγμές του μωρού. Ακόμα, υγιεινά σνακ που θα σας δίνουν ενέργεια, όπως ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και μπουκαλάκια νερό.

Ένα σπρέι με νερό ή ένα πετσετάκι για να σας βάζουν δροσερές κομπρέσες και έλαια αρωματοθεραπείας, εφόσον τα χρησιμοποιείτε για μασάζ. Τις παντόφλες σας και ένα ζευγάρι καλτσάκια, αν θέλετε να σηκώνεστε από το κρεβάτι. Μία απαλή και ζεστή μακριά ρόμπα, εφόσον θέλετε να βγείτε λίγο έξω στο διάδρομο και μία ζακέτα για να φοράτε επάνω από την πιζάμα ή το νυχτικό σας.

Καλό θα ήταν να έχετε στη βαλίτσα και μία ή δύο φόρμες με κορδόνι ή μαλακό λάστιχο, καθώς και δύο τρία μπλουζάκια (είναι πιθανό να λερωθούν από το γάλα). Οπωσδήποτε θα χρειαστούν δύο σετ πιζάμες ή νυχτικά ή μακριές μπλούζες. Τέλος, θα χρειαστείτε μερικές αλλαξιές από βολικά και βαμβακερά εσώρουχα, μερικά σουτιέν θηλασμού, παντόφλες, παπούτσια, κάλτσες, είδη τουαλέτας και καλλυντικά