Τα παιδικά αντηλιακά απευθύνονται σε μια ξεχωριστή κατηγορία ατόμων, τα οποία έχουν μεγάλη ευαισθησία στην επιδερμίδα. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από όλες τις εταιρείες καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών, οι οποίες προσπαθούν κάθε χρόνο να βελτιώσουν τα προϊόντα που λανσάρουν στην αγορά και να ικανοποιήσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό τους καταναλωτές.
Σκοπός των διαφόρων κλινικών και δερματολογικών ερευνών που γίνονται κάθε χρόνο, είναι να υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση στη σύνθεση αυτών των σκευασμάτων, τα οποία δεν προσφέρουν πλέον μόνο την κλασική προστασία ενάντια στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.


Τα πιο σημαντικά σημεία αφορούν τα φίλτρα των αντηλιακών που πρέπει να είναι φυσικά και να προσφέρουν υψηλή προστασία από τις ακτινοβολίες UVA και UVB. Η αποφυγή όλων των χημικών ουσιών και η αντικατάστασή τους με φυσικά συστατικά, κάνει τα συγκεκριμένα σκευάσματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού ο οργανισμός των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητος και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των ενηλίκων.
Έτσι, το να απορροφώνται μόνο φυσικές ουσίες από την παιδική επιδερμίδα, είναι κάτι που ικανοποιεί απόλυτα τους γονείς, οι οποίοι θέλουν πάντα το καλύτερο για αυτά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εταιρείες καλλυντικών κυκλοφορούν αντηλιακά απαλλαγμένα από parabens και χημικά αρώματα, τα οποία συνδυάζουν ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, προστατεύοντας από τους ερεθισμούς.
Η ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αφού τα παιδιά παίζουν με τις ώρες στην παραλία και κυλιόνται στην άμμο.