Σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε την Παρασκευή από τα Φάρσαλα η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τα Φάρσαλα, την αρχαία Φθία την πατρίδα του Αχιλλέα.

Η κ. Μενδώνη αποδέχτηκε την πρόσκληση του Φαρσαλινού Προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου και επισκέφτηκε τα Φάρσαλα όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 900.000 ευρώ, του έργου της αναστήλωσης του αρχαίου τείχους της πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ενημερώθηκε για την πρόταση της νέας δημοτικής αρχής για την αναστήλωση και συντήρηση της εκκλησίας της Υπάπαντής στο Θετίδιο που χρονολογείται από το 1100 μ.Χ, αλλά και την προετοιμασία κατάθεσης μελέτης του αρχαίου ναού και κατόπιν εκκλησίας, στην Ζωοδόχο Πηγή, μνημείο για το οποίο η κυρία Μενδώνη έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τέλος, ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από την υπουργό μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, την καταγραφή όλων των αρχαιολογικών αποτυπωμάτων της πόλης για την ανάδειξη του τόπου καταγωγής του ομηρικού ήρωα Αχιλλέα και τη συνδρομή της στην προσπάθεια ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων σε Καλλιθέα, Ερέτρια, Σκοτούσσα, Χτούρι και Φάρσαλα. Επιπρόσθετα της επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σ. Χατζηπλή, Ν. Γκατζόγιας, Στ. Κουκουλιός, ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Δαμιανός, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χ. Μπασαγιάννης, η πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Πρεκατέ, Βαρακλιώτης, Πιτσιάβα και Γεροβασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γούσιας, Μπρόζος, Τριάντης, Αρσενοπούλου κ.α.