«Το σενάριο των πρόωρων και διπλών εκλογών είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, γιατί καταρχήν, η κοινή λογική οδηγεί σε αυτό» είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» του ΣΚΑΪ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, σε σχέση με τη φημολογία για προκήρυξη πρόωρων εκλογών από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Η λογική του Πρωθυπουργού είναι απλή: Πάμε στην πρώτη αναμέτρηση με απλή αναλογική. Χάνουμε έδρες. Ξανακάνουμε εκλογές με το νέο πλειοψηφικό νόμο της ΝΔ μέσα σε ένα μήνα. Το εκλογικό bonusπου προβλέπει, μας φέρνει πίσωτις χαμένες έδρες».

Παράλληλα, η Λαρισαία βουλευτής χαρακτήρισε τον τρόπο και τις προβλέψεις του νέου εκλογικού νόμου της κυβέρνησης ως «πραξικοπηματικούς»: «Το γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος ήρθε έτσι, χωρίς καμία συζήτηση με τα άλλα κόμματα δείχνει μόνο τον τρόπο σκέψης της Κυβέρνησης.

Έναν ‘’πραξικοπηματικό’’ τρόπο σκέψης, που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις συναινετικές διαδικασίες της αμέσως προηγούμενης περιόδου, δηλαδή σε σχέση με την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφο στους Απόδημους, όπου και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ευρύτατη συναίνεση.

Πιστέψτε με, παρακολούθησα τη όλη διαδικασία ‘’καρέ – καρέ’’, δεδομένου ότι ήμουν η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής για τον εκλογικό νόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν ίσως το μόνο κόμμα που με την ιστορική Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 έθεσε καθαρούς όρους, σε σχέση με το πως πρέπει να παίζεται το εκλογικό παιχνίδι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους: «Είπαμε τότε το πολύ σημαντικό, πως δεν θα επιτρέψουμε εφεξής, ο κάθε εκλογικός νόμος που αλλάζει, να γίνεται έρμαιο στις βουλιμικές, εξουσιαστικές ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Και για αυτό θα ισχύει στις μεθεπόμενες εκλογές. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε.

Στην συνέχεια η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε πως το Κίνημα Αλλαγής δεν στήριξε τον εκλογικό νόμο για την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, γιατί ήταν μια τυχοδιωκτική επιλογή από πλευράς του, που μόνο σκοπό είχε την παρεμπόδιση σχηματισμού των επόμενων κυβερνήσεων: «Ο σκοπός του ήταν η ζημιά και μόνο…».

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού η Λαρισαία πολιτικός, αφοπλιστικά, ρώτησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ για το αν θεωρεί τις πρόσφατες διαδηλώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και μόνο, συμπληρώνοντας ότι: «Θα έπρεπε το πολιτικό σύστημα να βγει και να πει στον κόσμο συγγνώμη κι ότι ντρέπεται…

Αντί αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει ότι όλα έγιναν καλά επί των ημερών του, ενώ τα προγράμματα που εκπόνησε όπως το ‘’Εστία Ι’’ απέτυχαν παταγωδώς. Για αυτό και το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως εθνικό ζήτημα από όλους. Είναι ντροπή να κάνουμε μικροπολιτική πάνω του…», κατέληξε χαρακτηριστικά.