Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τεμπών και πρώην δήμαρχος κ. Κ. Κολλάτος στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:

"Ο αγώνας  για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας.

Σαράντα έξι χρόνια έχουν παρέλθει από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, την μεγάλη αντιστασιακή πράξη του Νοεμβρίου του 1973, που υπήρξε μια πρώτη αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο είχε βυθιστεί η Ελλάδα από το δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Η εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβρη του 1973 «δεν ήταν σπορά της τύχης, αλλά ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής» του λαού μας. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αποτέλεσμα συνεχών και αφανών αγώνων του λαού που στέναζε κάτω από τον φασισμό.

Ο Νοέμβρης του 1973 λειτούργησε σαν καταλύτης στην καρδιά της φασιστικής δικτατορίας.

Έδειξε πως η Χούντα δεν είναι αήττητη, ένωσε το κομμένο νήμα με τον αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα, πήρε την σκυτάλη από τον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή των μετεμφυλιο-πολεμικών χρόνων, χρωματίστηκε από τα σκιρτήματα, κυρίως των νέων, σε όλο τον κόσμο για Ειρήνη, ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ, και παραμένει η μεγαλύτερη επέτειος για την νέα γενιά.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία» αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο."