Ιωάννινα: Το πολιτικό στίγμα των ευρωεκλογών έδωσαν οι Κ. Κούνεβα, ο Στ. Κούλογλου και Κ. Αρβανίτης    

Το πολιτικό στίγμα και τα διλήμματα των επερχόμενων ευρωεκλογών, έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα, τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Κώστας Αρβανίτης.

τρεις

Τόσο ο Στέλιος Κούλογλου όσο και ο Κώστας Αρβανίτης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ, για την τακτική της στην τρέχουσα κρίσιμη πολιτική συγκυρία για την Ευρώπη.

Ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε, ότι τα σημαντικά θέματα που έπρεπε «να μας απασχολούν στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Μητσοτάκη δεν τα συζητάμε καθόλου» και συνέχισε:

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και δύο μήνες είπε για δημοψήφισμα, τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης δεν τα συζητάει καν… έχουμε καταλήξει σε μία κατάσταση για την οποία συζητάμε για το twite ενός υπουργού, το τι έκανε ο πατέρας του πρωθυπουργού πριν από πάρα πολλά χρόνια το Μάτι και άλλα. Αυτό δεν είναι Νέα Δημοκρατία, είναι μου φαίνεται νέα τυμβωρυχία».

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε, ότι κ. Μητσοτάκης έχει μεταλλάξει τη Ν.Δ από ένα κόμμα φιλοευρωπαϊκό σε ένα κόμμα το οποίο έχει υιοθετήσει αντιευρωπαϊκές πρακτικές και τόνισε: «Η μία από αυτές είναι το ότι δεν συζητάμε καθόλου για την Ευρώπη, αλλά συζητάμε για όλα τα άλλα θέματα. Το άλλο είναι αυτό που έχει πει για την συμφωνία των Πρεσπών. Παρουσίασε το ζήτημα, ως ανταλλαγή της συμφωνίας με την μη περικοπή των συντάξεων».

«Επί της ουσίας, είπε ότι ο Τσίπρας κάθισε με τη Μέρκελ και τον Γιούνκερ και έκαναν παζάρι ανταλλαγής και επέβαλαν στη χώρα προδοτική συμφωνία. Η κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την Ευρώπη και μάλιστα τους δικούς του που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ως ανθρώπους που συνωμοτούν σε βάρος της χώρας μας. Είναι αυτό ευρωπαϊκή πολιτική ενός ευρωπαϊκό κόμματος, η ενός συνωμοσιολογικού κόμματος της ακροδεξιάς;» αναρωτήθηκε ο κ. Κούλογλου

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής και νυν υποψήφιος «έχουμε δύο θανάσιμους κινδύνους ενόψει των ευρωεκλογών. Ο ένας είναι η διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη». Οι ακροδεξιοί, υπογράμμισε, δεν θέλουν την Ε.Ε, θέλουν επιστροφή στα κράτη με τα σύνορα τους, που αυτό σημαίνει πως σιγά-σιγά θα γίνουν και συγκρούσεις, διενέξεις ανάμεσα στα κράτη όπως παλιά, «αυτό που έχουμε γλιτώσει εδώ και 75 χρόνια».

Επίσης ανέφερε, ότι «οι ακροδεξιοί θέλουν επιστροφή στον μεσαίωνα σε όλα τα κοινωνικά θέματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αυστρία, όπου κυβερνά η Δεξιά με την ακροδεξιά και επανέφερε το 12ωρο, ενώ αντίστοιχοι αντεργατικοί νόμοι έχουν επιβληθεί στην Ουγγαρία όπου υπάρχει ακροδεξιά κυβέρνηση».

Ο 2ος κίνδυνος, όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου, είναι «η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, είναι ο κ. Βέμπερ, που είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για τη θέση του κ. Γιούνκερ».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Βέμπερ, είπε πως σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πήρε θέση εναντίον της χώρας μας.

«Στην κρίση χρέους, είχε υιοθετήσει τη θέση Σόιμπλε, ήθελε να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν, στάθηκε εναντίον της εθνικής μας γραμμής για την Τουρκία και τώρα, τάχθηκε εναντίον των θετικών μέτρων, που πήρε η κυβέρνηση. Επομένως, εάν ο κ. Βέμπερ αναδειχθεί πρόεδρος της Κομισιόν θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Στον αντίποδα όσων ανέφερε, ο κ. Κούλογλου επισήμανε πως στον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία «είμαστε αποφασισμένοι να μιλάμε πολιτικά ,να αντιπαρατιθέμαστε πολιτικά και αυτό έχει σκοπό τα μεγάλα διλήμματα που προκύπτουν για όλη την Ε.Ε και που αφορούν και άμεσα τον ελληνικό λαό».

Ο Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε τη δική του άποψη στο δίλημμα ποιος είναι και τι είναι ακροδεξιά και τόνισε πως τα «fake news είναι μία χυδαία τακτική της αντίληψης αυτής». Ειδικότερα ανέφερε:

«Επειδή μπαίνει το δίλημμα πολλές φορές, για την ακροδεξιά και γιατί βάλαμε αυτόν τον στόχο για την ακροδεξιά, θά θελα να θέσω το θέμα, τι είναι η ακροδεξιά και ποιος είναι η ακροδεξιά. Κατά τη γνώμη μου ακροδεξιά είναι ο κ. Μητσοτάκης, για να είμαστε ακριβείς και οι δύο του αντιπρόεδροι. Και αυτό οφείλεται στην ακραία δεξιά πολιτική, που έχουν υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια: πολιτική σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, σε ένα colpo grosso που έχει ξεκινήσει εδώ και 10-15 χρόνια την Ε.Ε με τη συμμετοχή συντηρητικών πλευρών της Σοσιαδημοκρατίας, με το Λαϊκό Κόμμα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «στη Βουλή, είδαμε κάτι πραγματικά συγκλονιστικό, εμείς οι δημοσιογράφοι. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σχόλιο με fake news. Τα fake news είναι ακροδεξιά. Διότι δεν έχει ευθύνη μόνο αυτός που τα γράφει», «είναι και αυτοί που τα διακινούν συνειδητά. Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε με αυτήν τη χυδαία πραγματικά τακτική, μέσα στα λασπόνερα της αντίληψης αυτής».

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη «η αίσθηση που έχουμε είναι ότι θα έχει πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης. Και φαντάζομαι θα έχει πρόβλημα και η ΝΔ στις εκλογές στις 26 του Μάη. Διότι, δεν τους σώνουν ούτε οι δημοσκοπήσεις ούτε τα fake news και η χειραγώγηση που προσπαθούν να κάνουν στην κοινή γνώμη. Σε αυτή την πολιτική μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος. Οι ευρωβουλευτές μας έδωσαν μεγάλες μάχες και άλλαξαν την ατζέντα Δίνουμε τη μάχη για το όραμα», είπε.

Στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, τα εργατικά δικαιώματα, την αγροτική πολιτική, το περιβάλλον, τις πολιτικές γύρω από αυτά τα ζητήματα, την ειρήνη αναφέρθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η κ. Κούνεβα είχε νωρίτερα συνάντηση με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όπου της έδωσαν προτάσεις οι οποίες, όπως τόνισε, θα συζητηθούν και θα εξελιχτούν έως ότου να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Όλοι οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν», γιατί όπως είπε «η πρόκληση είναι μεγάλη και η λογική απλή. Ο κοινοτικός προϋπολογισμός μετά από 3 χρόνια προσπαθειών, οι κοινωνικοί, οι οικονομικοί και οι περιβαλλοντικοί δείκτες είναι ίσοι μεταξύ τους για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο».

Παρέμβαση έκαναν και εκπρόσωποι της Προοδευτικής Συμμαχίας από τα Ιωάννινα που τόνισαν «η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη δεν είναι δική μας» και κάλεσαν τον κόσμο να παραβρεθούν την Κυριακή στην πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…