Μυτιλήνη: Ομόφωνα αθώoι οι 120 μετανάστες- θύματα της ρατσιστικής επίθεσης στην πλατεία Σαπφούς

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, οι 120 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση τη νύχτα της 22ας Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς από ομάδα ακροδεξιών και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κατάληψη δημόσιου χώρου, στάση και αντίσταση κατά της αρχής. Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι που γέμισαν το δικαστήριο για συμπαράσταση, δέχθηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα.

δικαστηριο

Στο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα οι 20 από τους 120 κατηγορούμενους   πρόσφυγες ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους , ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων και δύο Έλληνες αλληλέγγυοι τη νύχτα εκείνη στην επίθεση που δεχόταν η ομάδα προσφύγων.

Μετά τις καταθέσεις των τριών αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας και των δεκάδων μαρτύρων υπεράσπισης, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αθώωση και για τις τρεις κατηγορίες καθώς όπως είπε από τη στιγμή που δεν εμποδίζονταν η διέλευση της πλατείας, παρά τις ενστάσεις δε διαπιστώθηκε κατάληψη της πλατείας, ενδεχομένως να υπήρξε αναστάτωση και αντίδραση καταστηματαρχών , αλλά δεν εμποδιζόταν η διέλευση στο χώρο. Επίσης ούτε αντίσταση αποδείχτηκε τόνισε ο εισαγγελέας και εισηγήθηκε αθώωση , απόφαση την οποία υιοθέτησε ομόφωνα η έδρα.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου οι τρεις δικηγόροι υπεράσπισης ,  ήταν είπαν μια δίκαιη απόφαση καθώς δε μπορεί να ποινικοποιείται μια ειρηνική διαμαρτυρία. Εξέφρασαν όμως τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκαν οι πρόσφυγες τη νύχτα εκείνη στην πλατεία Σαπφούς. Ναι μεν πρόκειται για υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα για πολλούς από τους 26 που ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους τη βραδιά εκείνη , αλλά δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Πηγή: ert.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…