«Πνίγηκε» η Κρήτη

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το νέο κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» σε Λασίθι και νότια του Ηρακλείου.

mirtos

Δρόμοι που έγιναν ποτάμια, κατολισθήσεις και αρκετά προβλήματα σε περιοχές του Λασιθίου και στα νότια του Ηρακλείου έχουν δημιουργηθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε Βιάννο, Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα

Στην Παχειά Άμμο στα Νότια του Λασιθίου το ποτάμι που διαρρέει το χωριό υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι!  Η Πυροσβεστική κλήθηκε να διασώσει τέσσερα παιδιά, δύο ηλικιωμένους και μια γυναίκα που ανέβηκαν στην ταράτσα σπιτιού καθώς το ύψος των νερών έφτασε στα τρία μέτρα.

Οι Πυροσβέστες κλήθηκαν σε πολλές ακόμη περιπτώσεις να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.  Στο Τζερμιάδο κινδύνεψε ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην περιοχή της Παχιάς Άμμου στην Κρήτη, καθώς σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκονται τέσσερα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού τους, καθώς η στάθμη του νερού στην περιοχή όπου βρίσκονται εμποδίζει την απομάκρυνσή τους.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονται μικρά παιδιά καθώς και ηλικιωμένο άτομο. Στην Βιάννο ρέμα που φούσκωσε παρέσυρε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε αυτό ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας προκειμένου να αποκαθιστούν τα προβλήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, καθώς ο όγκος του νερού που προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες των τελευταίων ωρών φούσκωσε στα νερά του ποταμού.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ακόμη ατόμου στην περιοχή του Τζερμιάδου. 

Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων. 
Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών. 

Κινδυνεύει η 130 ετών μνημειακή παλιά γέφυρα του Μύρτου

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από την γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν στο neakriti να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.

Πηγή: neakriti.gr 
 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…