• Εκτύπωση

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του Ντ. Χέινς από τους τζιχαντιστές



Όλα δείχνουν ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι» δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βίντεο δημοσιοποίησαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και δείχνει τον 44χρονο Βρετανό ακτιβιστή γονατισμένο και από πίσω του έναν μαυροφορεμένο άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Το βίντεο έχει τίτλο “Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής” και ο μαυροφορεμένος άνδρας δηλώνει: «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους».



Ο 44χρονος Ντέιβιντ Χέινς απήχθη στη Συρία τον Μάρτιο του 2013. Από το 1999 είχε αφιερώσει τη ζωή του στο ανθρωπιστικό έργο και ήταν υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.


 
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκτέλεση ομήρου κατ’ αυτόν τον τρόπο έπειτα από εκείνες των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων που επίσης κρατούνταν όμηροι στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σοτλοφ.

Η εκτέλεσή του συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του Λονδίνου να ταχθεί στο πλευρό των Αμερικανών προκειμένου να συγκροτήσουν ένα διεθνή συνασπισμό που θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο της εκτέλεσης, η εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί να εκτελέσει ένα άλλο Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB