• Εκτύπωση

Aπό τη Λαμία στον μαγικό κόσμο της Formula 1


Ένας 23χρονος Λαμιώτης, ο
Άγγελος Τσιαπάρας,  ζει το όνειρό του στο πλευρό των παγκόσμιων πρωταθλητών της Formula 1....

Είναι το μεράκι, το πάθος, ο ζήλος για να δημιουργήσεις κάτι μεγάλο και να εργαστείς δίπλα στους καλύτερους. Να μάθεις από αυτούς, να μπολιαστείς με το μικρόβιο του συναγωνισμού, της ταχύτητας και της τεχνολογίας.

Αυτό που κυνήγησε από το 2009, όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.




Αυτήν τη στιγμή ανήκει στο δυναμικό των πρωταθλητών της F1, της ομάδας που έχει κατακτήσει τους τέσσερις τελευταίους παγκόσμιους τίτλους και έχει στις τάξεις της έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους οδηγούς βάσει των αποτελεσμάτων, τον Sebastian Vettel.
 
Δίπλα στους Newey και Horner

Εδώ περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο Άγγελος
Εδώ περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο Άγγελος
Αυτός ο νέος ζει και εργάζεται από τον Αύγουστο στο Milton Keynes της Αγγλίας, στις εγκαταστάσεις της Red Bull Racing. Ακούει τις συμβουλές του διευθυντή Christian Horner, «ρουφάει» σαν σφουγγάρι ό,τι λέει και πράττει ο τεράστιος Adrian Newey και συνεργάζεται με τους κορυφαίους του είδους, στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στα σπλάχνα της F1.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Νίκου Τομπάζη, του πιο διάσημου Έλληνα στη F1, ηγέτη του σχεδιαστικού τμήματος της Scuderia Ferrari, και αρκετών άλλων συμπατριωτών μας, ο Άγγελος έχει μπει στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και ζει κάτι μοναδικό.

Από μικρός είχε πάθος με τα αυτοκίνητα, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την τεχνολογία τους. Όταν παρακολουθούσε τους αγώνες της F1 στην τηλεόραση, αυτό που τον ενθουσίαζε περισσότερο δεν ήταν τόσο το ταλέντο των οδηγών όσο οι αθέατοι ήρωες, οι άνθρωποι που βρίσκονταν πίσω από τα paddock, που σχεδίαζαν και κατασκεύαζαν το μονοθέσιο.


Η συμμετοχή στη Formula Student του άνοιξε το δρόμο

Η ελληνική ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα της Ουγγαρίας με το μονοθέσιο Prom11
Η ελληνική ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα της Ουγγαρίας με το μονοθέσιο Prom11


Κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως μηχανολόγος στο ΕΜΠ, είχε στο μυαλό του ακριβώς αυτούς. Γι’ αυτό και δεν αρκέστηκε στη θεωρία και τα αμφιθέατρα. Έπρεπε να αποδείξει -πρώτα στον εαυτό του- ότι μπορεί να τα καταφέρει. Το 2010 έγινε μέλος της Prom Racing, ομάδας Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συμμετείχε σε μεγάλο τμήμα του σχεδιασμού του Prom11, του πρώτου μονοθεσίου της ομάδας που έλαβε μέρος στους σχετικούς αγώνες της Ιταλίας και της Ουγγαρίας το 2011. Συνέχισε σε συντονιστικό ρόλο έως το 2013, οπότε και βρέθηκε για πρακτική στο τμήμα ποιότητας της Toyota Europe στο Βέλγιο.

Δέχτηκε δύο προσκλήσεις

Εν ώρα εργασίας
Εν ώρα εργασίας
Το 2014, όμως, ήταν η χρονιά που του άλλαξε τη ζωή. Ξεκίνησε τις επαφές με ομάδες της F1 και πολύ σύντομα έλαβε δύο προσκλήσεις για συνέντευξη. Η μία ήταν από τη Red Bull Racing και η άλλη από μια επίσης κορυφαία ομάδα που έχει έδρα και αυτή στην Αγγλία.

Πέρασε με επιτυχία τα τεστ και κατέληξε να δέχεται πρόταση από τη RBR για θέση δόκιμου μηχανικού. Φυσικά απάντησε θετικά και μετακόμισε άμεσα στο Milton Keynes, στις κεντρικές εγκαταστάσεις των πρωταθλητών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πίστα του Silverstone.


Δουλεύει από την πρώτη στιγμή πάνω στο μονοθέσιο



Ανήκει στο Τμήμα Σχεδίασης και Εξέλιξης/Ομάδα Συστημάτων Ανάρτησης και Χειριστηρίων Οδηγού, δηλαδή στο μονοθέσιο που οδηγούν οι Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo. Αρχικά, θα εργαστεί για έναν χρόνο και αν όλα πάνε καλά, αποδίδοντας τα αναμενόμενα για το επίπεδο της F1, θα του γίνει πρόταση για μόνιμο συμβόλαιο, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΜΠ.

Απώτερος στόχος του είναι να επενδύσει το ταλέντο και τις γνώσεις του στη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, δημιουργώντας αυτοσχέδια αγωνιστικά οχήματα με τα χρώματα της Ελλάδας.

Το κτήριο της RBR στο Milton Keynes
Το κτήριο της RBR στο Milton Keynes


Ανήκει στο team που θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθέσιου για τη σεζόν 2015
Ανήκει στο team που θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθέσιου για τη σεζόν 2015



O Άγγελος Τσιαπάρας
O Άγγελος Τσιαπάρας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB