Εξουσία και παρενόχληση στην εργασία


Εξουσία και παρενόχληση στην εργασία, του Μάνου Σπυριδάκη:
Υπάρχει παρενόχληση στην εργασία; Και αν ναι, ποιο ρόλο παίζει η εξουσία και οι εξουσιαστικές δομές που κυριαρχούν στον χώρο εργασίας. Το βιβλίο του πανεπιστημιακού Μ. Σπυριδάκη έρχεται να διευκρινίσει από ανθρωπολογική οπτική αυτό το φαινόμενο στον χώρο των τραπεζών. Υποστηρίζει, με εξαιρετική σαφήνεια, ότι η παρενόχληση στην εργασία είναι αποτέλεσμα των υφιστάμενων σχέσεων δύναμης και εξουσίας, που δημιουργούνται συνεχώς στον εργασιακό χώρο, αλλά ταυτόχρονα και μοχλός αναπαραγωγής τους. 
Μελετά το φαινόμενο, όχι απλώς ως αναπαράσταση και μορφή κοινωνικών σχέσεων που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων, αλλά ως τον τρόπο με τον οποίο οι συνθήκες παραγωγής διαμορφώνουν σχέσεις, αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές στα διάφορα επίπεδα της κοινωνικής δράσης.
Ένα βιβλίο για πανεπιστημιακούς, ερευνητές, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, συνδικαλιστές και εργοδότες, που επιζητούν να κατανοήσουν την παρενόχληση στον χώρο εργασίας από την οπτική του υποκειμένου.(εκδόσεις Διονικος)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά