Ο Δ. Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε Δρυμό-Βερδικούσια

ΓΕΛΑΛΗΣ ΔΡΥΜΟΣ

Το Δρυμό και τη Βερδικούσια επισκέφτηκε το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής αντίστοιχα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, τον Ανδρέα Χρυσικό μέλος της Οργάνωσης Λάρισας και τους Θεόδωρο Τζιόλα και Χρήστο Βογιατζή μέλη της οργάνωσης Ελασσόνας.
Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχές, να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο οποίος παραμένει έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Οι κτηνοτρόφοι επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις σχετικά με τον καταρροϊκό πυρετό, ζήτησαν αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε από τη νόσο και έριξαν ευθύνες στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΑΤ που δεν αποτίμησαν τον κίνδυνο και δεν αντέδρασαν έγκαιρα και επαρκώς.
Από τη μεριά του ο βουλευτής αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην ελληνική κτηνοτροφία και στην ελληνική οικονομία γενικότερα η μεγάλη καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου, τονίζοντας ότι: «Εκτός από την οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων, θα προκύψουν και προβλήματα στην επαρκή διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην ελληνική αγορά. Η κυβέρνηση όφειλε να έχει ήδη προγραμματίσει την απόδοση αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους ενώ θα έπρεπε επίσης να έχει μεριμνήσει για τη στελέχωση των αρμόδιων κτηνιατρικών και όχι μόνο υπηρεσιών».
Ο βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπέρογκη φορολόγηση των αγροτών τόσο στα εισοδήματά τους όσο και στην γεωργική γη, εργαλείο για την αγροτική παραγωγή, παρουσιάζοντας μια σειρά από άμεσα φορολογικά μέτρα ανακούφισης του κλάδου. Ακόμα, τόνισε τις δραματικές επιπτώσεις που θα φέρει η νέα ΚΑΠ και θα πλήξει κυρίως μικρούς και μεσαίου αγρότες, επισημαίνοντας ότι: «οι μειωμένες επιδοτήσεις, ο τρόπος κατανομής των κονδυλίων, που βασίζεται αποκλειστικά στο μέγεθος των δηλωμένων εκτάσεων και όχι στην παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων, θα ευνοήσει τους μεγάλους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην ελληνική ύπαιθρο».
Ενημέρωσε αγρότες και κτηνοτρόφους για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τους πυλώνες της πρωτογενούς οικονομίας και θα πρωταγωνιστήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην επικείμενη αριστερή κυβέρνηση.

Add Comment