Παρουσιάστηκαν οι πυλώνες του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελασσόνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΠΑΝ. ΡΗΓΑ
ΣΥΡΙΖΑ: «ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ενδιαφέρον παρουσίασε η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του κέντρου «Φαντασία», με θεματική τις άμεσες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση της χώρας. Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η μικρή προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση, κάτι που επισημάνθηκε και στη διάρκεια της συζήτησης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, που ανέπτυξε διεξοδικά το πρόγραμμα που «κατέθεσε» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
Ανάμεσα στα άλλα, ο Παναγ. Ρήγας ανέφερε:
«Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη και κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η κυβερνητική πρόταση του θα οδηγήσει σε διέξοδο και πρέπει να ξαναέλθουν στο προσκήνιο τα ξεχασμένα στοιχεία και οι αξίες, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερή δύναμη που υπερασπίζεται αυτές τις αξίες και επιλέγει τον δρόμο του συντονισμού σε διεθνές επίπεδο.
Στο πείραμα που έγινε στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το ανάχωμα και η λαϊκή προσδοκία έδωσε αυτή την ώθηση…»
Και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, με νόημα: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, χωρίς να υποσχόμαστε παροχολογίες. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε απλά, αλλά να κάνουμε άλλα πράγματα, να δώσουμε πνοή στην ανάπτυξη της χώρας. Τέρμα στην κοινωνική αναλγησία. Οι εκλογές θέλουν δεν θέλουν θα γίνουν. Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό, που δίνει πραγματική ελπίδα και όχι ένα θολό ελπίδας, που απαντάει άμεσα στα προβλήματα.

[wpg_thumb]

Η κυβέρνηση του μνημονίου βουλιάζει χωρίς επιστροφή, ενώ οι κυβερνώντες μας περιγράφουν …μια ιστορία ευτυχίας. Στη Δ.Ε.Θ. εκπέμψαμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε και όχι ό,τι θέλουμε. Πυλώνες του προγράμματος μας είναι: η ανθρωπιστική κρίση, η επανεκκίνηση της οικονομίας, η ανάσχεση της ανεργίας, η δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους. Παράλληλα, η ακύρωση του μνημονίου και των μνημονιακών όρων. Σαφής δέσμευση μας είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΕΝΦΙΑ που είναι επιδρομή πάνω στην περιουσία, επιδρομή που οδηγεί ακόμα και στη βιολογική ύπαρξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: δεσμευτήκαμε, το είπαμε και θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να φανούμε αφερέγγυοι με τον κόσμο που θα μας εμπιστευτεί. Τα μέτρα μας απαντούν στη σωτηρία του ανθρώπου και η πρόταση μας λειτουργεί σωτήρια για την Ευρωζώνη. Πιστεύουμε ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει και είναι η απάντηση και στους υπόλοιπους λαούς».
Ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
«Επεξεργαζόμαστε την δημιουργία Τράπεζας γης, ένα δρομολόγιο που δίνει θέσεις εργασίας. Η νέα γενιά, οι νέοι επιστήμονες είναι ο ανθρώπινος πόρος και αποτελεί βασικό στοιχείο για εμάς. Όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, από την Ελασσόνα ξεκαθαρίζω πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Ξεκαθαρίσαμε: αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς. Αποτελεί κόκκινη γραμμή! Είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν κοινωνικές συμμαχίες και είμαστε σαφείς: από ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέχρι δημοκρατικούς φορείς και πολίτες. Έχουν γίνει τέτοιες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων που αν πας με παλιά εργαλεία…δεν προχωράς μπροστά. Θέλει αλλαγές και τομές…».
Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» έδωσαν:
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας(στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές) Ηρακλής Λιόλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Γκουνός και Ιωάν. Χαλκίδης, υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί στις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημ. Οικονόμου, κ.ά.

Add Comment