Σε Ελασσόνα, Όλυμπο και Σκαμνιά ο Σύλλογος απανταχού αποδήμων Σκαμνιωτών

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ (3) [3]

Μία πολύ «γεμάτη» και ηλιόλουστη Κυριακάτικη ημέρα απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” που συμμετείχαν στην μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.
Από τις 8 το πρωί που ξεκίνησαν με δυο πούλμαν μέχρι τις 9 το βράδυ που γύρισαν στη Λάρισα και στον Αμπελώνα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, χτισμένη σε περίοπτη θέση, στο λόφο Βορειοδυτικά της πόλης της Ελασσόνας, στους πρόποδες του κάτω Ολύμπου.
Κατόπιν επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού στην νοτιοδυτική πλευρά του Ολύμπου. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1000 μέτρων στη θέση που είναι γνωστή με το όνομα «Σκαμνιώτικες Μαγούλες».
Συνέχισαν με επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων(ΚΕΟΑΧ). Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ.

[wpg_thumb]

Επόμενη στάση για γεύμα στη γενέτειρα τη Σκαμνιά και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Ξενώνα του χωριού μας, όπου γεύτηκαν την νοστιμότατη τοπική κουζίνα και την άριστη εξυπηρέτηση της διεύθυνσης του Ξενώνα και τελικά το απόγευμα περνώντας από το Κάστρο του Πλαταμώνα καταλήξαμε στον Πλαταμώνα για ένα απογευματινό καφέ.
Σ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι και την επιστροφή επικρατούσε αστείρευτο κέφι, καλή διάθεση και όμορφο κλίμα από τους εκδρομείς.
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Κοντοκώστας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” ευχαριστούν τους εκδρομείς για τη συμμετοχή και την προτίμησή τους στις εκδρομές που διοργανώνει ο σύλλογος, καθώς και το τουριστικό γραφείο TITANAS travel- KTEΛ ΛΑΡΙΣΑΣ για την άψογη συνεργασία του.

Add Comment