Και η Ελασσόνα είδε τη δική της «άσπρη μέρα»

ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΥΧΕΝΑ» ΤΗΣ ΜΕΛΟΥΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΔΕΚ 2014

Ο «χιονιάς», που είχε προβλέψει η Ε.Μ.Υ., ήρθε και στην περιοχή της Ελασσόνας, από χθες το πρωί, με χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Από χθες Τρίτη, διαφορετική η εικόνα με το «λευκό πέπλο» …να προσπαθεί να σκεπάσει τα πάντα, αφού η πυκνή χιονόπτωση των πρώτων πρωινών ωρών στη διάρκεια της ημέρας σταμάτησε προσωρινά και ξανάρχισε τις πρώτες βραδινές ώρες.
Έπρεπε, τελικά, να έρθουν οι γιορτές, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, για να δει η Ελασσόνα…επιτέλους «άσπρη μέρα», αφού ήταν η πρώτη χιονόπτωση αυτού του χειμώνα!
Όλη τη μέρα, χθες, έριχνε κατά διαστήματα χιόνι η χιονόνερο, ενώ μέσα στην πόλη της Ελασσόνας η θερμοκρασία κυμαινόταν από +1 έως -7 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικό είναι πως στις 7 το βράδυ το θερμόμετρο έδειχνε – 10 βαθμούς, ενδεικτικό ίσως των χαμηλών θερμοκρασιών της νύχτας που θα ακολουθούσε.
Στο Λιβάδι, την Βερδικούσια, την Κρανέα, την Καρυά έπεσε  χιόνι, και βέβαια μεγάλος όγκος χιονιού κάλυψε τον μυθικό Όλυμπο.
Φυσικό ήταν οι χιονοπτώσεις να δυσκολέψουν τις μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ιδίως στα ορεινά της Ελασσόνας.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στον «αυχένα» της Μελούνας(νέα εθνική οδός Λάρισας – Ελασσόνας), όταν διερχόμενες νταλίκες, εξ αιτίας της ολισθηρότητας και του παγετού, «δίπλωσαν», διακόπτοντας την κυκλοφορία, που αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα.
Πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού στην περιοχή Ελασσόνας ήδη επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αναμενόταν παγετός και νέες χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε κομμάτια των εθνικών οδών Τιρνάβου – Ελασσόνας, Ελασσόνας – Κοζάνης, Ελασσόνας – Κατερίνης, Ελασσόνας – Δεσκάτης.

[wpg_thumb]

Add Comment