Ελασσονίτισσα νομικός Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου στο Α.Π.Θ.!

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ κ. ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΔΑΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΔΑΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ 1 [29]

Η Ελασσονίτισσα νομικός κ. Ουρανία(Ράνια) Δημ. Αδάμου, που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα, αναγορεύτηκε πρόσφατα Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με βαθμό άριστα!
Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα(στις 16 Δεκεμβρίου του 2014), στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Σχολής. Την κ. Αδάμου προσφώνησε ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Αστικού Δικαίου κ. Γεώργ. Δέλιος, σε δημόσια συνεδρίαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης παρουσία καθηγητών, διδακτόρων, φοιτητών και λοιπών παρευρισκομένων.
Η διατριβή της κ. Αδάμου, με θέμα: «Η αξιόποινη πράξη της λαθρεμπορίας στην ενωσιακή και εθνική έννομη τάξη – Ειδικά ζητήματα του Ν.2960/2001» παρουσιάστηκε προφορικά από την ίδια σε δημόσια συζήτηση(στις 11 Οκτωβρίου 2014) ενώπιον επταμελούς εξεταστικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από καθηγητές και των τριών Νομικών Σχολών της χώρας.

Λίγα λόγια για την Ελασσονίτισσα στην καταγωγή νέα Διδάκτωρα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.:
Η Ουρανία(Ράνια) Αδάμου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. με βαθμό άριστα(κατά την ορκωμοσία της εκφώνησε τον όρκο της Σχολής της ως πρώτη αριστεύσασα και της απονεμήθηκε και ειδικός έπαινος). Στη συνέχεια, εισήχθη, μετά από εξετάσεις, στο διετές μεταπτυχιακό Τμήμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα. Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας της ήταν η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλα με την εκπόνηση του μεταπτυχιακού της, πραγματοποίησε την πρακτική άσκησή της στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής της που ακολούθησε, μετά από τη λήψη του μεταπτυχιακού διπλώματός της, η Ουρανία Αδάμου έλαβε τριετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και διενεργούσε φροντιστηριακά μαθήματα Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. ως ειδική επιστημονική συνεργάτης.
Ακόμα, η Ελασσονίτισσα νομικός έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δύο βιβλία που πραγματεύονται ζητήματα φορολογικού ποινικού δικαίου, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η έκδοση του τρίτου βιβλίου της με αντικείμενο το θέμα της διατριβής της. Επίσης, διετέλεσε επί τριετία νομική σύμβουλος της ΜΚΟ με την επωνυμία: «Άρσις» και, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε σεμινάρια επιμόρφωσης κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας. Ακόμη, υπήρξε νομική σύμβουλος της Ωμέγα Τράπεζας, στη συνέχεια της Proton Τράπεζας, ενώ σήμερα είναι νομική σύμβουλος της Eurobank.
Η Ουρανία(Ράνια) Αδάμου είναι κόρη του παλαιού Ελασσονίτη αυτοδιοικητικού αείμνηστου Δημητρίου Αδάμου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος συμβουλίου περιοχής και πρόεδρος σχολικών επιτροπών του Δήμου Ελασσόνας και της συνταξιούχου δημοτικής υπαλλήλου του Δήμου Ελασσόνας κ. Στεργιανής Μουράρου – Αδάμου.
Η πολλά υποσχόμενη για το μέλλον επιστήμων είναι δικηγόρος του Πρωτοδικείου Λάρισας, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα, ενώ συχνά – πυκνά επισκέπτεται και την Ελασσόνα, τόπο καταγωγής της.
Η ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση της επιτυχίας της Ουρανίας Αδάμου απλώθηκε στην τοπική κοινωνία, στην περιοχή και όχι μόνο, γεμίζοντας τους δικούς της και τους ανθρώπους που την ξέρουν καλύτερα με έκδηλη ικανοποίηση και χαρά.
Ίσως, είναι μια διαφορετική είδηση, μια καλή είδηση που φέρνει χαμόγελα και αισιοδοξία, που στέλνει μηνύματα – είδηση «αντίδοτο» στη γκρίζα γενικότερη κατάσταση και στην περίεργη καθημερινότητα του μικρόκοσμου της Ελασσόνας και όχι μόνο(…με πολλά άσχημα νέα το τελευταίο διάστημα).

Add Comment