Ξεκινά αύριο το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

«Όλη η Λάρισα ένα απέραντο Σινεμά»

festival κινηματογραφου λάρισας

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας διοργανώνεται κάθε χρόνο το μήνα Φεβρουάριο στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνεργασία της Εταιρίας artfools, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ακόμη πιο αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου «’Ολη η Λάρισα ένα απέραντο Σινεμά» καθώς έστειλαν συμμετοχές περισσότεροι από 1500 ενδιαφερόμενοι από όλα τα μέρη της γης, χαρακτηριστικά: Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία Ρωσία ,Βαλκάνια, Καναδάς, Αυστραλία, Κούβα και Μπάγκλαντες.
Θα προβληθούν κατόπιν επιλογής 27 Ξένες και 27 ελληνικές συμμετοχές και 30 μαθητικές ταινίες ενώ Θα ταξιδέψουν στη Λάρισα αρκετοί έλληνες δημιουργοί και μέχρι στιγμής 4 σχολεία από την Ελλάδα.
Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών και μουσικών, όπως ο Σύλλας Τζουμέρκας , η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νίκος Περάκης και ο Διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και θεωρητικός κινηματογράφου Ροβήρος Μανθούλης.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνουν πολλά αφιερώματα, έκθεση φωτογραφίας και master class. Οι προβολές θα λάβουν χώρα σε πολλές αίθουσες όλης της Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Μιλώντας για το θεσμό του Φεστιβάλ, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Είναι στη φύση του ανθρώπου η ενασχόλησή του με τις τέχνες, σε οποιαδήποτε μορφή. Τα συναισθήματα που προκαλούν, χαρά, λύπη, προβληματισμός, δέος, τον κάνουν να προσεγγίζει τη ζωή με άλλη οπτική ματιά.
Η έβδομη και η νεοτέρα των τεχνών, ο κινηματογράφος, αγαπήθηκε και αγαπιέται από το λαό μας, αφού τον έκανε σε δύσκολες εποχές, όπως και η τωρινή, να ονειρεύεται, να σκέπτεται, να θυμάται και να ελπίζει.
Η ιδιότητα του κινηματογράφου να περικλείει και άλλες μορφές τέχνης (μουσική, χορό, λογοτεχνία, κ.α.) τον έκανε να έχει μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Ο κινηματογράφος έχει χαρίσει στη χώρα μας πολλές χαρές και πολλά Όσκαρ από Έλληνες καλλιτέχνες ή Ελληνικής καταγωγής (Κατίνα Παξινού, Μάνος Χατζιδάκις, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Θεώνη Βαχλιώτη, Κώστας Γαβράς, Βασίλης Φωτόπουλος, Ολυμπία Δουκάκη, Ελία Καζάν, Ντιν Ταβουλάρης, Αλεξάντερ Πέιν) καθώς και πολλές ακόμη διακρίσεις, σε διεθνή Φεστιβάλ των οποίων η απαρίθμηση ξεφεύγει από τα όρια του χαιρετισμού.

Add Comment