Οι Ρουμάνοι «ψηφίζουν» τη Θεσσαλία για τις διακοπές τους

Τουριστική Έκθεση Βουκουρέστι - Περιφέρεια Θεσσαλίας (1)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση TTR στο Βουκουρέστι, διατηρώντας την Ελλάδα σταθερά στις πρώτες επιλογές των Ρουμάνων, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση από τη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βουκουρέστι (TTR – Romanian Tourism Fair), που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 15 Μαρτίου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες από 13 χώρες και 30.000 επισκέπτες, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου, ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ.
Την έκθεση εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματικές συμφωνίες που κλείστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης θεωρούνται περισσότερο από ικανοποιητικές, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μερίδιο.
Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού στο Θεσσαλικό περίπτερο, ενώ η καθημερινή προβολή των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας από τα ΜΜΕ προκάλεσε το ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δημιούργησε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, το οποίο καταγράφηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από την αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ν. Λάρισας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από την Σκιάθο και την Σκόπελο.
Η συμμετοχή της Θεσσαλίας στην έκθεση αυτή είχε διττό χαρακτήρα, αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά της Ρουμανίας, να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες, τα μέσα ενημέρωσης και τους φορείς του τουρισμού και αφετέρου οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια στην περιοχή μας.
[wpg_thumb]
Είναι γνωστό ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες χαρακτηρίζονται από υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα, λατρεύουν την ελληνική μουσική και το φαγητό, ενώ πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια.
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής μας, λόγω των Μετέωρων, που συγκαταλέγονται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.
Όλοι ανεξαιρέτως οι θεσσαλικοί τουριστικοί προορισμοί, το Πήλιο και το παραλιακό μέτωπο της Μαγνησίας, οι Σποράδες, ο Όλυμπος και τα παράλια του Κισσάβου καθώς και η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, κέρδισαν το κοινό της Ρουμανίας.
Κατά την διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε γαστρονομική δράση με την επιτυχημένη «παρουσίαση» των τοπικών προϊόντων από θεσσαλικές επιχειρήσεις και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με προγραμματισμένα ραντεβού προχώρησαν σε σημαντικές συμφωνίες, που θα αυξήσουν τον εισερχόμενο τουρισμό σε όλη την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή συμμετοχή των επιχειρηματιών του τουρισμού στην διεθνή τουριστική έκθεση TTR του Βουκουρεστίου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο έλληνας Πρέσβης στο Βουκουρέστι, κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, ο οποίος συνεχάρη την αποστολή μας και τους επαγγελματίες για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος Κων/νος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη και η υπάλληλος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Παπαθεοδώρου Ευαγγελία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχευμένα, με αυξανόμενο δυναμισμό και μετρήσιμα αποτελέσματα, καθιερώνει την ταυτότητά της και ισχυροποιεί ολοένα και περισσότερο τη θέση της στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές αγορές.

Add Comment