«Άντεξαν» οι Ελασσονίτες υποψήφιοι στα δύσκολα

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ – ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015 ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αγωνία τέλος και για τους υποψηφίους των εφετινών Πανελλαδικών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα Λύκεια της Επαρχίας Ελασσόνας, μετά και τη χθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών τους.
Όπως έδειξαν οι βαθμολογίες των γραπτών, οι Ελασσονίτες υποψήφιοι, παρά τα δύσκολα θέματα σε συγκεκριμένα μαθήματα, τελικά έχουν καλές βαθμολογίες και…«άντεξαν» στα δύσκολα, κάτι που τους κάνει να ελπίζουν για την εισαγωγή τους, βέβαια σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη πτώση των βάσεων σε κάποιες σχολές.
Πάντως, αισθητή είναι η απουσία αρκετών υποψηφίων που κατάφεραν να έχουν υψηλές βαθμολογίες και να αριστεύσουν. Ενδεικτικά, περίπου μόλις μια δεκάδα υποψηφίων συγκέντρωσε επάνω από 18.000 μόρια.
Έκδηλη η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων για τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων. Εκπαιδευτικοί κύκλοι δεν έκρυβαν την «κρυφή» τους πίστη πως τελικά αρκετοί υποψήφιοι θα εισαχθούν σε κάποια σχολή, αφού περίμεναν σαφώς πιο κακές βαθμολογίες, σε συνδυασμό με τη δυσκολία των θεμάτων.
Τα συναισθήματα ανάμικτα χθες και στην Ελασσόνα, με κάποιους χαρούμενους, κάποιους έντονα προβληματισμένους, σκεπτικούς η και απογοητευμένους υποψηφίους, που σκέφτονται πια την συμπλήρωση του «γρίφου» του μηχανογραφικού τους, που θα τους οδηγήσει η όχι, στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, σε …«μια θέση στον ήλιο»(…αν βέβαια μπορούμε να μιλάμε ακόμη για «ήλιο» σε τόσο δύσκολες εποχές). Και όλα αυτά, με την έγνοια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι οικογένειες των υποψηφίων φοιτητών, που μπορεί να χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους, αλλά …με οικογενειακούς προϋπολογισμούς που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.
[wpg_thumb]
Στο «σκηνικό» της χθεσινής ημέρας, ξεχώριζαν τα μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, στους χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης και της γύρω περιοχής. Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, ήδη προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και δεν το κρύβουν.
Η «Ε» παρουσιάζει κάποια ονόματα υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, που αναμένεται να εισαχθούν στις λεγόμενες «καλές» σχολές και ήδη «κλείδωσαν» την εισαγωγή τους:

Αργυρίου Κωνσταντίνος 19.463 μ., Αντωνίου Σωτήριος 19.124 μ., Καριπίδου Καλλιόπη 18.721 μ., Κατσάρα Γεωργία 18.633 μ., Λούκας Νικόλαος 18.603 μ., Μπουζούκης Νικόλαος 18.570 μ., Λάλου Ιωάννα 18.105 μ., Μπαλαούρας Γεώργιος 17.882 μ., Καφανέλη Φανή 17.685, Σερετίδου Βάϊα 17.600 μ., Φιλίππου Χρυσάνθη – Ελ. 17.462 μ., Παλάσκα Αθανασία 17.227 μ.

Add Comment