Σε διεθνές φεστιβάλ στο Καρπενήσι η Μικτή Χορωδία Ελασσόνας

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ χορωδιών της χώρας θα λάβει μέρος η Μικτή Χορωδία Ελασσόνας το Σαββατοκύριακο 3-5 Ιουλίου 2015 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ και μαέστρου Γιώργου Ξενάκη σε συνέχεια της εξαιρετικής εντύπωσης που έκανε στο περσινό ομώνυμο φεστιβάλ η παιδική χορωδία της Ελασσόνας .
Το 19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού υψηλού επιπέδου στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον ελλαδικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του, το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης για περισσότερους από 900 φίλους της χορωδιακής τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από το 1986 από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου “Antonio Vivaldi. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καρπενησίου και η περιφέρεια στερεάς Ελλάδας. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν συνολικά 16 χορωδίες, δέκα από την Ελλάδα και έξι από το εξωτερικό (Ρουμανία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Γαλλία και Σερβία).
Η Μικτή Χορωδία της Ελασσόνας θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δείγμα του ρεπερτορίου της με διάφορα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Η χορωδία θα «κλείσει» τη φετινή καλλιτεχνική της δραστηριότητα στο ανοικτό θέατρο της Ελασσόνας την Τρίτη 7η Ιουλίου, συμμετέχοντας στη μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας με πάνω από 450 συντελεστές.

Add Comment