Μάξιμος για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ και κατάργηση νηπιαγωγείου Μπίλεφελντ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ [800x600]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ:
Αλλαγές σε Μεταπτυχιακά μόνο με εισήγηση της ΑΔΙΠ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Συντονιστής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχαν συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων (την Παρασκευή 17/6/2016) με αντικείμενο τα μείζονα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας εν όψει και της έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθ. Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Γιώργο Πετράκο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρέχουσες εξελίξεις, εν όψει και της κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξέφρασαν προς το Προεδρείο της Συνόδου τη βούληση για ενίσχυση του βαθμού αυτοδιοίκησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη, καθώς και της αξιολόγησης και αναγνώρισης του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και λοιπού έργου που επιτελούν, με σκοπό την προαγωγή της αριστείας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθ. Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Γιώργο Πετράκο για την ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί με τον Συντονιστή της τριτοβάθμιας, πρώην Πρύτανη, καθ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο. Προσβλέπουμε ως Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας στη διαρκή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενόψει και της κατάρτισης του κυβερνητικού μας προγράμματος. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σημειώσω ότι σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα του ακαδημαϊκού έργου, όπως τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, οι όποιες πρωτοβουλίες για νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν μπορεί να βασίζονται στα “θέλω” του εκάστοτε υπουργού. Πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση της αρμόδιας Αρχής για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευσης, της ΑΔΙΠ».

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Να μην κλείσει το Ελληνικό Νηπιαγωγείο στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας

Απαράδεκτη η απόφαση και η συμπεριφορά των αρμοδίων!

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αναφορά που κατέθεσε στη βουλή ζητά από τον υπουργό Παιδείας, κ. Νίκο Φίλη να μην κλείσει το ελληνικό νηπιαγωγείο στην περιοχή Μπίλεφελντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Ο κ. Χαρακόπουλος με την αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα α) του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών των Ελληνικών Σχολείων (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) της περιοχής Μπίλεφελντ, που διατυπώθηκε με επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας -η οποία παραμένει από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αναπάντητη(!)- και β) του κ. Νικολάου Καλύβα, εκλεγμένου μέλους του ιδίου Συλλόγου, που επανέρχεται για το ίδιο ζήτημα τον Ιούνιο.
Στις επιστολές αναφέρεται ότι «στις 18.03.2016 και ενώ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου συμμετέχοντας στην σχολική εορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου κρατούσαν τις ελληνικές σημαίες τους γεμάτα υπερηφάνεια, ο αρμόδιος συντονιστής εκπαίδευσης φρόντισε να ενημερώσει τηλεφωνικά τον διευθυντή του ελληνικού Δημοτικού σχολείου Μπίλεφελντ και την νηπιαγωγό, ότι το Νηπιαγωγείο από την επόμενη σχολική χρονιά θα πάψει να λειτουργεί. Ζητήθηκε μάλιστα, από τον διευθυντή του σχολείου η άμεση κοινοποίηση αυτής της απόφασης στους γονείς. Ο διευθυντής του σχολείου, όπως όφειλε, συγκέντρωσε όλους τους γονείς και μας ενημέρωσε για το άμεσο κλείσιμο του Νηπιαγωγείου από την επόμενη σχολική χρονιά. Όταν ρωτήσαμε για το αν υπάρχει μια γραπτή ανακοίνωση που να κοινοποιεί αυτό το γεγονός, η απάντηση του διευθυντή ήταν, ότι πρόκειται για τηλεφωνική εντολή του αρμόδιου συντονιστή εκπαίδευσης»
Και προσθέτουν ότι «το Νηπιαγωγείο μαζί με το Δημοτικό Μπίλεφελντ μετράνε περί τα 30 χρόνια λειτουργίας. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται η λειτουργία τους είναι μείζονος σημασίας για την εκπαίδευση όλων των ελλήνων της περιοχής». Επίσης ενημερώνουν ότι «στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο, φοιτούνε προνήπια που τώρα βλέπουν τις πόρτες του Νηπιαγωγείου να κλείνουν. Δεν τους εξασφαλίζεται καμιά θέση σε γερμανικά Νηπιαγωγεία, καθώς οι προθεσμίες εγγραφών σε αυτά, είχαν ήδη τελειώσει πολύ πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος του ελληνικού Νηπιαγωγείου. Ο αριθμός των νηπίων που αυτήν την στιγμή αναμένουν γα την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο, αριθμεί 10 παιδιά, (αριθμός που σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχε προηγηθεί η τηλεφωνική εντολή του συντονιστή εκπαίδευσης και η πρόθεση για την αναστολή της λειτουργίας του»
Και οι γονείς καταλήγουν «Απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος:
1) Την έγγραφη δέσμευση για ανεμπόδιστη και περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του νηπιαγωγείου.
2) Την άμεση εγγραφή των παιδιών μας στο Νηπιαγωγείο για τη σχολική χρονιά 2016/17».

Add Comment