Στην “Ημέρα για τις Ακτές της Μεσογείου” συμμετέχει το ΚΠΕ Ελασσόνας-Κισσάβου

800x800__images_paralies_agiokampos_dsc02509

Το ΚΠΕ Κισσάβου–Ελασσόνας, προτίθεται να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην επιμορφωτική δράση για την «Ημέρα αφιερωμένη στις Ακτές της Μεσογείου 2016», την οποία συνδιοργανώνουν: ο Δήμος Αγιάς Λάρισας και οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, που θα γίνει στις 21 & 24 Οκτωβρίου 2016 στις ακτές του Δήμου Αγιάς Λάρισας.
Η 24η Οκτωβρίου έχει ορισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Ημέρα αφιερωμένη στις Ακτές της Μεσογείου», με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτές της Μεσογείου (όπως είναι η μόλυνση των νερών, ο κίνδυνος εξαφάνισης ειδών από την πανίδα και την χλωρίδα, η υπεραλίευση και η δραματική αστικοποίηση του παράκτιου περιβάλλοντος), καθώς και για την αειφορική διαχείριση των ακτών της Μεσογείου.
Η δράση θα γίνει με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων της περιοχής του Δήμου Αγιάς σε δυο φάσεις: η πρώτη την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το πρωί στην ακτή Στομίου, και η δεύτερη την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το πρωί στην ακτή της Σωτηρίτσας. Η δράση, και στις δυο φάσεις της, θα περιλαμβάνει εθελοντικό καθαρισμό των ακτών, ενημέρωση και εκπαιδευτικές δράσεις με τα παιδιά.

Add Comment