«Έκλεψε» τις καρδιές όλων το περίφημο 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2016

Από τη ΛΕΚΑΜ και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Τις καρδιές όλων «έκλεψε» και πάλι το περίφημο , αυθεντικό και εντυπωσιακό 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2016 (21η Μακεδονική Πλοήγηση) ,που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα -Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ) ,με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) και του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) .
Φέτος, ο μεγάλος αυτός αγώνας τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας , Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας και είχε την υποστήριξη της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» -Τρίκαλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 (ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ΛΕΚΟΒ) και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία ,συγκεντρώνοντας ,κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.
Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών , την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων ,που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός ,ενώ η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ” που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

[wpg_thumb]

Η Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα , ο φετινός απόλυτος προορισμός

Η πρωτοτυπία ,που καθιερώθηκε από τους μόνιμους διοργανωτές (ΛΕΚΑΜ και Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ») ,προκειμένου το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του ,είναι η εναλλαγή κάθε χρόνο των διαδρομών του ,έτσι ώστε τα πληρώματα να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τη Θεσσαλία ,αλλά και τις όμορες Περιφέρειες, με βασικό στρατηγικό κέντρο τον μυθικό Όλυμπο .

Φέτος ,οι διοργανωτές ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας , Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας ,είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,την ιστορία , τα μοναδικά τοπία , τις ιδιαίτερες γεύσεις της Δυτικής Θεσσαλίας ,τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου ,όπως είναι οι Νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων ,αναδεικνύοντάς τους ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό .

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ , Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Όπως κάθε χρόνο η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, αφού το Ράλλυ πάντα ξεκινά από το Ν.Λάρισας ( Λάρισα, Ελασσόνα) , όπου και συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών-αντίκα από όλη την Ελλάδα ,αλλά και το εξωτερικό ,το Σάββατο 8 Οκτ. 2016 ,με τη συμμετοχή ,πλέον των 70 πληρωμάτων ,από όλη την Ελλάδα ,αλλά και από το Βέλγιο και τη Γερμανία, που οδήγησαν πολύ σπάνια και συλλεκτικά αυτοκίνητα.
Στις 11.00 το πρωΐ ,σηκώθηκε η σημαία της εκκίνησης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίαςκ. Αθ. Παιδή ,ο οποίος και τόνισε ,ότι το μεγάλο αυτό γεγονός ,δεν είναι μόνο αθλητικό ,αλλά είναι πρωτίστως πολιτιστικό και μεγάλης τουριστικής προβολής ,γιατί η χώρα διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο ,μέσα από τα εκατομμύρια φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η φετινή διαδρομή, που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ενθουσίασε όλα τα πληρώματα του Ράλλυ, είχε προγραμματιστεί ,έτσι ώστε τα Ελληνικά και κυρίως τα ξένα πληρώματα, να γνωρίσουν την πανέμορφη άγνωστη Θεσσαλία .Συγκεκριμένα η διαδρομή που ακολούθησε το Ράλλυ ήταν η εξής
ΛΑΡΙΣΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ,
Φαρκαδόνα Τρικάλων ( στάση ανασυγκρότησης και υποδοχή των πληρωμάτων από τον Δήμαρχο και Φορείς της πόλης) ,Γριζάνο , Κρήνη, Οιχαλία, Μεγαλοχώρι, Ριζαριό Τρικάλων,Αγναντερό, Ριζοβούνι, ,Αρτεσιανό, Επαρχ. Οδός Καρδίτσας-Καστανιάς, Καρδιτσομαγούλα, Μητρόπολη, Μοσχάτο, Τσαρδάκι, Λαμπερό, Μούχα, ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, περιοχή Μπελοκομίτη, Νεοχώρι, Καλύβια, Καλύβια Φυλακτής, Κουτσοδήμος, Κερασιά, Ανθοχώρι, Μουζάκι Καρδίτσας,Παλαιομονάστηρο, Πύλη Τρικάλων, Εκκλησία Πόρτα Παναγιά, Ελάτη, Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, , , Χρυσομηλιά, ,Επαρχ. Οδός Κλεινού-Μουργκανίου, ΜΕΤΕΩΡΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2ΗΣ ΜΕΡΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΕΤΕΩΡΑ-Επίσκεψη των πληρωμάτων στην Ι.Μ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ε.Ο. Καλαμπάκας Τρικάλων ,Επαρχ. Οδός Περιστέρας ,Επαρχ. Οδός Τρικάλων -Περιστέρας
Περιοχή Διάλεκτου, Επαρχ. Οδός Παραποτάμου -Καλονέρου ,Κεφαλόβρυσο, Περιφερειακή Οδός Τρικάλων ,Ε.Ο. Πύλης-Τρικάλων, ΤΡΙΚΑΛΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 5ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2016

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οι Διοργανωτές αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά :
1. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας ( κ. Κ. Αγοραστός) και την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου μάθησης (κ. Αθ. Παιδής), γιατί στήριξαν ουσιαστικά ,αλλά και έθεσαν για μια ακόμα φορά υπό την Αιγίδα τους το διεθνές αυτό γεγονός. Σημειώνεται ότι την εκκίνηση του Ράλλυ έκανε ο Αντ/ρχης κ. Αθ. Παιδής.
2. Τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας και την ηχητική υποδομή από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Αλέξ. Μπατζανούλη,

3. τον Δήμαρχο κ. Αθαν. Μεριβάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς επίσης και τον Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας ,για την εξαιρετική φιλοξενία των πληρωμάτων και την προσφορά τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, καθώς επίσης και την απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Όλοι οι οδηγοί παρέμειναν για πολλή ώρα στην πλατεία της Φαρκαδόνας και συνομίλησαν με τους κατοίκους οι οποίοι και έβλεπαν για πρώτη φορά στην περιοχή τους τόσα πολλά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.
4. Τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνη , τον Αντιδήμαρχο κ. Κων. Ράντο,οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό, είχαν συνεχή επαφή με τη διοργάνωση και το ΔΣ του Δήμου, για την άριστη υποδοχή όλων των πληρωμάτων και την ουσιαστική στήριξη , μιας πολύπλοκης διοργάνωσης ,όπως είναι το Ράλλυ Ολύμπου .Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ράλλυ επισκέφτηκε και πριν δύο χρόνια την Καλαμπάκα ,όταν επίσης διανυκτέρευσε σε ξενοδοχεία της πόλης ,στους πρόποδες των Μετεώρων. Όλα τα πληρώματα την Κυριακή το πρωΐ (9/10/2016) επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, γνωρίζοντας από κοντά έναν απόλυτο προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, όπως είναι τα Μετέωρα.
5. Τον Δήμαρχο κ. Δημ. Παπαστεργίου και όλο το ΔΣ του Δήμου Τρικκαίων ,για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία όλων των πληρωμάτων ,που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επί ώρες ,την πόλη των Τρικάλων ,αφού ο τερματισμός και η στάθμευση των σπάνιων οχημάτων έγινε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων . Εκεί είχε προετοιμαστεί και έγινε η τελετή απονομής των κυπέλλων των νικητών ,ενώ το γεύμα λήξης του Ράλλυ έγινε στις περίφημες ταβέρνες της περιοχής Βαρούσι στο κέντρο των Τρικάλων .Θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων κ. Νταούλα Μαρία και τη συνεργάτη της κ. Μπάλτου Μαρία ,για την προετοιμασία όλης της υποδομής για την τελετή λήξης και της προσφοράς έντυπου τουριστικού υλικού.
6. Τον Εθελοντικό Φορέα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» -Τρίκαλα, (υπεύθυνοι project Βάϊος Μαλέκας και Χρ. Ζορμπάς) , που υποστήριξε το Ράλλυ και διοργάνωσε όλες τις υποδοχές και τις παρεχόμενες προς τα πληρώματα υπηρεσίες στους Δήμους Φαρκαδόνας, Καλαμπάκας και Τρικάλων , σε συνεργασία με τη Διοργάνωση 7. Την οικογένεια Βάσως και Ηλία Φιλοκώστα (Περτούλι) για την προσφορά τοπικών γλυκισμάτων στην περιοχή Περτουλιώτικα Λειβάδια ,όπου και στάθμευσαν τα πληρώματα το απόγευμα του Σαββάτου (8/10/2016)
8. Και φυσικά τον Αγωνοδίκη του Αγώνα κ. Αντ. Παρταλιό, γνωστό οδηγό αγώνων γρήγορων ,αλλά και κλασσικών, αυτοκινήτων ,πρ. Πρόεδρο Α.Ο.Θ,μέλος ΔΣ ΛΕΚΑΜ, καθώς και τον κ. Βασ. Παπαϊδη ,που καλύπτει με τον φακό του όλα τα Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Θερμότατες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και κυρίως των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και των τοπικών Αστυνομικών Τρημάτων ( Λάρισας,Φαρκαδόνας,Τρικάλων ,Μουζακίου ,Πύλης και Καλαμπάκας) , που εξασφάλισαν με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή μετακίνηση όλων των πληρωμάτων ,ρυθμίζοντας κυκλοφοριακά όλους τους δρόμους απ’ όπου κινήθηκαν τα οχήματα ,ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές ,που συνόδευσαν επί δεκάδες χιλιόμετρα τα οχήματα στον προορισμό τους ,ιδιαίτερα στα μεγάλα υψόμετρα του Κόζιακα, όπου οι διαδρομές ήταν δύσκολες. Όπως πάντα η Ελληνική Αστυνομία ,βοήθησε με τον δικό της αποτελεσματικό τρόπο , να διεξαχθεί με τις καλύτερες συνθήκες ,αλλά κυρίως με πλήρη ασφάλεια ,ένα γεγονός ,που από τη φύση του ,είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Ιστορικό Ράλι Ολύμπου -Ένας θεσμός που αναδεικνύει τη Θεσσαλία και την Ελλάδα

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με έδρα τη Λάρισα και την Ελασσόνα στον ΝΔ Όλυμπο και η ΛΕΚΑΜ , η μεγαλύτερη Λέσχη της Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη ,η ΛΕΚΟΒ (Βόλος) και ο ΣΚΑΛ (Λάρισα) ,που είναι οι βασικοί διοργανωτές του Ιστορικού -Κλασσικού Ράλι Ολύμπου τα τελευταία χρόνια ,είναι αυτοί που το καθιέρωσαν ως γεγονός για τη χώρα ,που ταξιδεύει εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και έκλεψε τις καρδιές από όλους τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων.
Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που διοργανώνεται μόνο από τις παραπάνω Λέσχες και που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.
Απ’ όλους δόθηκε το επόμενο μεγάλο ραντεβού στο 6ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2017 , που θα επισκεφτεί άλλους προορισμούς στη Θεσσαλία και στις όμορες Περιφέρειες, λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν έγκαιρα , αφού οι διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους Δήμους δεν έχουν ολοκληρωθεί ,δεδομένου του τεράστιου ενδιαφέροντος να φιλοξενήσουν το μεγάλο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, όπως είναι το περίφημο Ράλλυ Ολύμπου ,που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Add Comment