«Θα σε κάνω βασίλισσα» από τη Θεατρική Ομάδα Ελασσόνας

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ένα από τα πιο όμορφα έργα του Ελληνικού θεατρικού ρεπερτορίου, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Ελασσόνας, στα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Το «θα σε κάνω βασίλισσα», του αξέχαστου σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα- σεναριογράφου και σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στέλιου Ντικούλη.
Η θεματολογία του έργου, επικεντρώνεται στην μονομερή «υπολογιστική» ζωή, ενός εκκεντρικού ήρωα, του Αντώνη, που νυχθημερόν αγωνίζεται για την συγκέντρωση πλούτου, χάνοντας όμως άλλες ουσιαστικές πλευρές της ζωής. Η καθημερινότητα και η νοοτροπία του, τον αποκόπτουν από τον ρομαντισμό, την ευαισθησία, την διασκέδαση και γενικότερα την ποιότητα ζωής. Η ζωή όμως, επιφυλάσσει πολλές διδακτικές εξελίξεις και απρόοπτα. Σύντομα ο φιλοχρήματος και κερδοσκόπος Αντώνης θα πάρει το μάθημα του. Η γυναίκα του Ελένη, οι φίλοι του Νίκος και Λίτσα καθώς και ο κοινωνικός του περίγυρος, θα συμμετάσχουν σε ένα γαϊτανάκι καταστάσεων, που θα του δώσουν ένα γερό «μάθημα». Ο ερχομός του θείου της γυναίκας του από την Αμερική, με έναν υποψήφιο γαμπρό- μπον βιβέρ, θα φέρουν τα πάνω κάτω στην φιλήσυχη στερημένη και τσιγκούνικη ζωή, του Αντώνη. Ο Αλέκος Σακελλάριος, με περίτεχνο τρόπο, απλό λόγο και διαχρονικές καταστάσεις καταφέρνει να διασκεδάσει και να διδάξει. Να δείξει πως η ουσία της ζωής, δεν βρίσκεται στην ακατάπαυστη συγκέντρωση πλούτου, αλλά κυρίως να υπογραμμίσει πως το χρήμα είναι «μέσο» για καλύτερη ζωή και όχι αυτοσκοπός.
Η συγγραφική μαεστρία του Α. Σακελλάριου, που ακόμα και σήμερα έχει σπουδαία αξία και επιβραβεύεται επί δεκαετίες, είτε μέσω των θεατρικών έργων του, είτε μέσω της μικρής οθόνης, αποτελεί εγγύηση για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας, κατανοώντας τις δύσκολες σύγχρονες συνθήκες ζωής, συμμετέχουν με πολύ διάθεση στις πρόβες του έργου, με μόνη τους προσδοκία, να προσφέρουν στους συμπολίτες τους, και όχι μόνο, ένα πολύτιμο αγαθό, που έχει λείψει από πολλούς. Την ψυχαγωγία και το γέλιο. Ένα μικρό διάλλειμα από τις δυσκολίες, τα αδιέξοδα και τα προβλήματα της καθημερινότητας, μέσω του θεάτρου.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Στέλιος Ντικούλης. Τους ρόλους ερμηνεύουν με πολύ κέφι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Βαγγέλης Τρουμπούκης (Αντώνης), Κωνσταντίνα Μιχούλη (Ελένη- σύζυγος Αντώνη), Κώστας Φαρμάκης (Πητ- θείος Ελένης), Γιούλη Παγγέα (Ειρήνη- υπηρέτρια), Μάγδα Αθανασιάδου (κ. Χατζηλαζάρου & μεταφορέας), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Νίκος & Μπίλ), Μαίρη Μητσιμπόνα (Λίτσα- σύζυγος Νίκου), Λαμπρινή Πούτα (αστυνομικός & Σαπφώ συνεργάτης του Αντώνη).
Φροντιστηριακό υλικό: Θανάσης Μιχάλης, Βασίλης Τζίκας και Γιούλα Παπακωνσταντίνου. Αφίσα πρόγραμμα: Απόστολος Ζησιμάτος.

Add Comment